Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U posjetu Vatikanu

Papa impresionirao Messija: Njegove su riječi tople i jake!

Vrhovni poglavar Katoličke crkve papa Franjo primio je u Vatikanu reprezentativce Italije i Argentine, koji će u srijedu u Rimu na Olimpicu odigrati prijateljski susret...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vrhovni poglavar Katoličke crkve Papa Franjo primio je, u utorak u svojoj rezidenciji u Vatikanu, nogometne reprezentativce Italije i Argentine, koji će u srijedu na rimskom Olimpicu odigrati prijateljski ogled.

"Hvala vam svim što ste ovdje. Srećom, ovo je prijateljska utakmica, jer u suprotnom ne bih znao za koga bih navijao", rekao je papa Franjo, koji je Argentinac, no ima talijanskih korijena.

"Vi ste javne osobe i ljudi vas smatraju idolima. To je odgovornost koju nosite na svojim ramenima. Nikada nemojte zaboraviti ljepotu prijateljstva. Prije nego ste postali prvaci, bili ste "obični" ljudi, koji su bili humani prema svakome koga su upoznali", rekao je Papa, te nastavio:

"Klupskim čelnicima želim poručiti: Nogomet je sport, a ne biznis. To je jedini način da se nasilje izbaci iz ovog sporta. Molim se za vas, ali nadam se i da vi molite za mene kako bih iskreno i velikodušno mogao igrati moj 'sport'", zaključio je papa Franjo.

Talijanska i argentinska reprezentacija poklonile su vrhovnom poglavaru Katoličke crkve drvo masline, koje će nakon susreta biti posađeno u vatikanskom vrtu. Dar su mu zajednički poklonili kapetani reprezentacija – Gianluigi Buffon i Lionel Messi.

Messi nakon posjeta Vatikanu: Poštovanje prema drugome je osnova

Gledatelji u Rimu neće moći uživati u najboljem od najboljih, budući je prije nekoliko sati i službeno objavljeno kako će Messi zbog lakše ozljede propustiti utakmicu, te je već krenuo prema Barceloni gdje će nastaviti s rehabilitacijom.

No, prije odlaska iz Italije Messi je s novinarima podijelio kako se osjećao dok je bio u blizini svog starijega sunarodnjaka, novoizabranog Pape.

"Poštovanje prema drugima je osnova svega. Ta mi se rečenica urezala nakon susreta s Papom", rekao je Messi i nastavio:

"Papa je potpuno u pravu. Govorio nam je o poštovanju prema drugome i da nas to na najbolji mogući način može činiti boljim ljudima i sportašima. Takav treba biti u životu i na nogometnom travnjaku."

Na kraju je Messi dodao:

"Pokušat ću u djelo provesti to što nam je govorio. Njegove su riječi tople i jake. I ispravne." (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider