Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Iznenadit ćete se

Otkriveno koliko 'koštaju' talijanski suci

Talijanski dnevnik Corriere dello Sport izvještava kako se na troškove elitnih nogometnih sudaca u Italiji godišnje izdvaja oko 5 milijuna eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Radi se dakako o sucima kojima se dodijeljuju utakmice Serie A, Talijanskog kupa i Talijanskog Superkupa, a spomenuta se svota i premašuje uključe li se utakmice europskih natjecanja.

Prema toj računici, za svaku utakmicu Serie A prosječno se sucima isplaćuje oko 9.000 eura, što se može popeti do okruglih 10.000 uzmu li se u obzir svi troškovi. Po kolu se tako u Serie A na suce potroši oko 100.000 eura, što pomnoženo sa 38 kola daje iznos od 3.8 milijuna eura samo na talijansku prvu ligu.

Pridodamo li tome cijenu arbitriranja u Talijanskom superkupu za koji se dodijeljuje oko 3.800 eura i Talijanski kup u kojem se sucima plaće povisuju kako se natjecanje bliži svom kraju, dolazi se do brojke od otprilike 5 milijuna eura.

Jedan od najpoznatijih talijanskih sudaca Nicola Rizzoli ove je sezone dosad navodno inkasirao oko 78.000 eura.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider