Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ruka Neymara prije penala

Nove kontroverze: Barcelona opet do pobjede uz pomoć sudaca?

Madridski mediji grme: Barcelona je opet do pobjede došla uz pomoć sudaca…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je slavila s 1:0 u burnom gradskom derbiju protiv Espanyola i tako zadržala priključak za vodećim Atleticom, koji je pobijedio 2:1 na teškom gostovanju u Bilbau. Međutim, kad igraju Barcelona ili Real, kao da ne može bez kontroverzi.

VIDEO - Barca se provukla uz penal i crveni: Messi donio tri boda!

'Farizeju Ronaldu' osvježili pamćenje: Evo kome su suci najviše pomagali!

Nakon utakmice na Cornellà-El Pratu, opet su u prvom planu sudačke odluke. Bilo je nekoliko spornih situacija, ali ključan trenutak utakmice dogodio se u 77. minuti. Glavni sudac utakmice Clos Gomez dosudio je jedanaesterac za Barcelonu, a Lionel Messi pretvorio ga je u pobjednički pogodak.

Ruka Neymara prije penala

Međutim, Gomez je, grme madridski mediji, kardinalno pogriješio, igrač Espanyola Javi Lopez, koji je sudjelovao u svim najspornijim situacijama na utakmici, igrao je rukom u svojem šesnaestercu, no tek nakon što je prije toga Neymar rukom primio loptu a ona se potom odbila u ruku Lopeza. To se na snimci jasno vidi, ističe sudački ekspert Marce Juan Andújar Oliver.

Katalonski mediji upozoravaju da je prije toga u 56. minuti trebao biti dosuđen jedanaesterac za Barcelonu nakon što je Lopez srušio Pedra u kaznenom prostoru Espanyola. Čini se da su u pravu, međutim, u prvom poluvremenu dogodila se sporna situacija pred vratima Barcelone kada je Mascherano na rubu kaznenog prostora rukom zaustavio Lopeza. Prekršaj je postojao, no dvojbeno je je li bio unutar kaznenog prostora. Mascherano se srušio kao pokošen, uhvatio se za koljeno, a nakon nepune minute vratio se travnjak kao da ništa nije bilo.

Grubi start Simaa

U 83. minuti opravdano je isključen vratar Espanyola Casilla. Igrao je rukom izvan šesnaesterca, a budući da je Javi Aguirre već napravio tri izmjene, na vrata je stao Lopez, ključna figura utakmice.
Utakmica je obilovala grubim startovima, katalonski mediji, koji su listom naklonjeni Barceloni, tvrde kako je Simao u prvom poluvremenu u dva navrata trebao dobiti crveni karton, prvi put nakon oštrog prekršaja na Neymaru bez lopte, a drugi zbog nesportskog ponašanja.

Martino ne želi analize suđenja

„Sucu je bilo jako teško suditi ovu utakmicu. Kod penala sam bio daleko. Čini mi se da je bila ruka. Žalostan sam jer umjesto da pričamo o nogometu u prvom planu su suci. Još dok sam bio u Argentini baš zbog toga tvrdio sam da ne bi trebalo analizirati suđenje“, izjavio je nakon utakmice trener Barcelone Gerardo „Tata“ Martino. Razmišljanje koje će zasigurno izazvati sarkastične komentare u Madridu. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider