Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otkrili pravu istinu

'Farizeju Ronaldu' osvježili pamćenje: Evo kome su suci najviše pomagali!

Najčitaniji madridski mediji napravili su analizu ovosezonskog suđenja vodećim klubovima Primere - Atleticu, Realu i Barceloni…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Otkad sam došao u Real nikada nismo imali pomoć sudaca. Svake godine ista priča. Teško je igrati i boriti se kada neki ljudi ne dopuštaju da pobijedimo“, gnjevno je, među ostalim, ispalio Cristiano Ronaldo nakon Realova poraza u sudaru s najvećim rivalom Barcelonom u Madridu.

Ronaldo je bio vidno razočaran suđenjem Udiana Mallenca označivši ga nedostojnim suditi najveći derbi na svijetu, a optužio je vidljive i nevidljive sile moći kazavši kako prljavim igrama iza kulisa neumoljivo potkradaju Real i neumorno pomažu Barceloni iz sezone u sezonu.

Madridski dnevnici: Jedina greška - penal na Ronaldu

Ronaldova teorija zavjere protiv Reala pala je odmah na prvom koraku. U analizi suđenja „el clasica“ čak su i sudački eksperti madridskih dnevnika Marce i Asa konstatirali da je Mallenco jedini ozbiljan previd napravio kada je dosudio jedanaesterac za Real, jer je prekršaj na Ronaldu bio izvan kaznenog prostora, dok su dva jedanaesterca za Barcelonu, položaj Neymara kod utrčavanja na pas Messija i potom isključenje Sergija Ramosa u skladu s pravilima nogometne igre.

Ronaldo bi svoje kritike na račun Mallenca mogao opravdati tako što bi utvrdio da je nakon utakmice bio još „vruć“, odnosno da je dao izjavu dok još nije pogledao snimke spornih situacija. Dijelom bi se mogao opravdati i time što je Mallenco kardinalno pogriješio na štetu Reala u jesenskom ogledu s Barcelonom na Camp Nou, kada nije dosudio očigledan jedanaesterac za Real, pa mu je zbog toga ostao u lošem sjećanju te odatle sumnje u njegove odluke.

Uostalom, zna se dogoditi da igrači tijekom utakmice krivo procijene određenu situaciju i onda donose pogrešne zaključke o odlukama sudaca, a kada pogledaju snimku „pospu se pepelom“ i priznaju da su bili u zabludi. Cinici će reći da bi možda prošlo i opravdanje da Ronaldo iskreno prizna kako je bio frustriran činjenicom da ga je Messi opet zasjenio pa da se stoga nije mogao kontrolirati nakon utakmice.

Analiza sezone: Real se nema što žaliti, naprotiv...

Kako god, to je sporedna tema u ovom slučaju, međutim, najviše bode u oči Ronaldova rečenica kako Reala u njegovom mandatu nikada nije imao pomoć sudaca. To nije rečenica koja se može izreći u stanju afekta, jer se radi o dugom vremenskom periodu, Ronaldo je već pet godina u Madridu, u kojem je nepobitno dokazano da su suci griješili u korist Reala, i to podosta, što ne znači da nisu griješili i u korist Barcelone.

Ronaldova rečenica zvuči poprilično farizejski, a očito je zasmetala i najpoznatijim i najčitanijim madridskim dnevnicima Marci i Asu, koji su u današnjem broju napravili analizu ovosezonskog suđenja vodećim klubovima Primere do prošlog vikenda - Atleticu (70 bodova), Realu (70) i Barceloni (69). Prema njihovoj analizi, suci su u dosadašnjem dijelu sezone najviše griješili upravo u korist Reala, a najviše su odmogli Atleticu. Dakle, nije bilo potrebno otići u predaleku prošlost kako bi Ronaldova teorija zavjere bila pobita i u drugom koraku.

Marca je procijenila da bi Atletico imao tri boda više na kontu, Barca bi ostala na istom bodovnu učinku, a Real bi imao dva boda manje da nije bilo kardinalnih sudačkih pogrešaka u korist i protiv navedenih klubova. U analizi Asa isti je poredak, ali i drugačija bodovna procjena: Atletico bi imao 68 bodova, Barcelona 67, a Real tek 65. Možda ove analize osvježe memoriju najvećoj Realovoj zvijezdi koja očito ima selektivno pamćenje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider