Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zanimljiva životna priča

Nova Barcina zvijezda: 'Dijete ulice' u debiju izmamilo uzdahe Nou Campa!

Barcelona je, iako bez Messija, u subotu bez većih problema s 4:0 pobijedila Granadu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Strijelci su bili Iniesta, Fabregas, Sanchez i Pedro, ali show je ukrao Adama Traore. Taj dosad malo poznati momak ušao je u 83. minuti na travnjak umjesto Neymara, čime je sa 17 godina, 9 mjeseci i 30 dana postao osmi najmlađi debitant u povijesti Barcelone.

>> Neki novi Kraljevi: Je li utakmica u Almeriji znak buduće politike Reala?

Traorea je Camp Nou dočekao ovacijama, a u malo vremena na terenu član Barcine B momčadi uspio je dodatno oduševiti navijače. U samom finišu susreta krenuo je s lijevog krila prema sredini, majstorski se oslobodio čak trojice protivničkih braniča, no završnica nije bila dovoljno snažna niti precizna. Šteta...

„Lako je igrati s Iniestom, Pedrom i ostalima. Svi su mi pokazali da vjeruju u mene, a čak su mi i čestitali poslije utakmice“, nije skrivao oduševljenje ovaj tinejdžer.

Adama Traore ima zanimljivu životnu priču. Njegovi roditelji porijeklom su iz Malija, no on je rođen u Španjolskoj. Preciznije u L'Hospitaletu, predgrađu i najsiromašnijem dijelu Barcelone. Počeo je igrati nogomet u tamošnjem klubu, a već kao dječaka zapazili su ga skauti Barcelone. U La Masiju je stigao kao osmogodišnjak, ove sezone počeo je igrati za Barcu B, a eto sada je spletom okolnosti neočekivano upisao debi i za prvi sastav.

Mladom napadaču glavni forte su brzina i tehnika. Stručnjaci mu predviđaju veliku karijeru, a fanovi Barce priželjkuju da postane nova klupska zvijezda. Traore je član raznih mlađih selekcija Španjolske. Trenutno je u reprezentaciji U19, a u uzrastu do 17 godina gostovao je u ožujku ove godine u Sinju. Tada je Hrvatska, predvođena Bašićem (Hajduk) i Brodićem (Dinamo) zasjenila Španjolce i Traorea, pobijedivši 3:2 na startu elitnog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Konačni rezultat postavio je baš Traore pogotkom u 79. minuti…

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider