Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
Nakon dugih 8 godina...

Neki novi Kraljevi: Je li utakmica u Almeriji znak buduće politike Reala?

Prošlog vikenda Real Madrid je sa čak 5:0 u gostima pregazio Almeriju, a utakmicu je osim golijade i ozljede Cristiana Ronalda obilježilo još nešto…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naime, madridski klub u jednom trenutku na travnjaku je imao devetoricu Španjolaca. Carlo Ancelotti startao je sa sedam španjolskih nogometaša, da bi kasnije uveo Jesea Rodrigueza i Moratu umjesto Ronalda i Benzeme. Od stranaca su na terenu bili tek Pepe i Bale, a Real je u tim trenucima izgledao ovako: Diego Lopez – Sergio Ramos, Pepe, Arbeloa, Carvajal – Xabi Alonso, Illaramendi – Jese Rodriguez, Isco, Bale – Morata.

>> Nova Barcina zvijezda: 'Dijete ulice' u debiju izmamilo uzdahe Nou Campa!

Epizoda s devet Španjolaca trajala je doduše 11 minuta (potom je Brazilac Casemiro zamijenio Illaramendija), no dovoljno da ostane zapisano kako je Real po prvi puta nakon osam godina igrao s tolikim brojem španjolskih igrača. Zadnji puta takva scena viđena je 6. studenog 2005., kada su Madrižani pogotkom Roberta Carlosa s 11m pobijedili Zaragozu 1:0.

Za Kraljeve je tada startalo pet stranaca, no kasnije su priliku dobili domaći momci, pa je spomenutu utakmicu Real završio s Beckhamom i Robertom Carlosom, te ovih devet Španjolaca: Casillas, Salgado, Sergio Ramos, Pavon, Mejia, Raul Bravo, Guti, Raul i Soldado.

Jedan od njih, Francisco Pavon, bio je 'zaštitno ime' famozne politike Florentina Pereza. Početkom novog tisućljeća predsjednik Reala pompozno je najavio forsiranje filozofije 'Zidanes e Pavones'. Prevedeno, nadao se Perez 'simbiozi' vrhunskih stranih pojačanja i perspektivnih izdanaka Realove omladinske škole.

Zidane je na Bernabeu potvrdio klasu, no Realovi proizvodi bili su neslavni i nedovoljno kvalitetni. Primjerice, Pavon je završio karijeru još prije dvije godine u francuskom Arlesu, Mejia je trenutno član grčkog Ergotelisa, a Raul Bravo igra u španjolskom drugoligašu Cordobi.

Danas, Real opet želi 'španjolizirati' svoje redove i doima se da ovaj puta imaju više šansi za uspješnu provedbu plana. Morata i Jese Rodriguez čine se puno talentiranijima nego onomad Pavon i Mejia. Isto vrijedi i za Carvajala i Illaramendija, a o Iscu da ne pričamo…

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider