Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne može bez Pepa

Mourinho s Old Trafforda 'spustio' Guardioli: Sklerozni Portugalac!

Nakon dugog vremena Jose Mourinho vraća se na Old Trafford, ovaj put je na klupi Real Madrida kojeg na Old Traffordu očekuje utakmica sezone, uzvrat u osmini finala Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Kazalište snova“ odredilo je karijeru „prznice iz Setubala“. Tko zna kako bi se Mourinhova karijera razvijala da Costinha nije zabio onaj slavni pogodak u finišu uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka 2004.? Mourinho je s Portom prošao Manchester United i na kraju otišao do kraja. Kasnije na klupi Chelseaja zagorčavao život „Fergusonovim bebama“. Stoga svaki povratak na Old Trafford kod Mourinha budi lijepa sjećanja. Što se u međuvremenu promijenilo?

>> Hoće li se Man Utd smilovati Realu: Problem s dresovima Madriđana

>> Mourinho sve zna, a Ferguson još 'mozga': Sastavi i taktike za spektakl!

>> Može li Cristiano na Old Traffordu ponoviti 'pravog Ronalda'?

„Važnost je ista, ali emocije su različite. Ja sam već odradio stotinjak europskih utakmica. Ako izgubimo, neću plakati, a ako pobijedimo, sigurno neću sprintati po travnjaku sto metara“, kazao je Mourinho u najavi utakmice za engleske medije.

Neki analitičari u Španjolskoj su u posljednjoj rečenici pronašli Mourinhovu ironiju na račun svojeg starog suparnika – Pepa Guardiole, koji je trčao po travnjaku Stamford Bridgea nakon što je Iniesta zabio Chelseaju odlučujući pogodak u uzvratu polufinala Lige prvaka. Utakmicu su obilježile velike pogreške norveškog suca Toma Henninga Overboa koji je drastično oštetio, neki će reći pokrao Chelsea. Mnogi su zamjerili Guardioli što je imao obraz tako slaviti prolaz u finale s obzirom na sve što se događalo na toj utakmici.

Pristalice Real Madrida reći će da su Guardiola i Mourinho u tome različiti, da Mourinho to nikada ne bi napravio. No, navijači Barce će uzvratiti da zaboravljaju kako je Mourinho slično slavio nakon Costinhova gola, što je Fergusona silno naljutilo, jer ne treba zaboraviti da je na toj utakmici Unitedu poništen pogodak Paula Scholesa zbog navodnog zaleđa, a od zaleđa nije bilo ni z. United je zbog toga ispao. Neki će dodati da Mourinho očito ima sklerozu kada se ne sjeća svojih brojnih neobuzdanih proslava golova, reakcija na sudačke odluke te razno-raznih incidenata od kojih bi se mogao napraviti dugometražni film. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider