Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Invazija Turaka na Madrid

Drogba i Sneijder protiv Reala love dva 'hajdukovca'!

Dvoboj Real Madrida i Galatasaraya u znaku je broja 24. Real lovi svoje 24. polufinale Lige prvaka/Kupa prvaka, što je apsolutni rekord, dok Galatasaray ima priliku ponovno se plasirati u polufinale istog natjecanja točno nakon 24 godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najuspješniji i najpoznatiji turski trener Fatih Terim, poznat pod nadimkom Imperator, pokušat će dostići rezultat „oca turskog nogometa“ Mustafe Denizlija, pod čijim se vodstvom Galatasaray prvi i za sada posljednji put plasirao u polufinale najelitnijeg klupskog natjecanja.

>> Njemački mediji oduševljeni Mandžom: 'Pokazao zašto je broj 1'

>> Slavlje u Barci, Messi nije teže ozlijeđen: 'Uskoro se vraćam'

>> Mourinho ne vraća Casillasa: 'Neka čeka svoju priliku'

Bukureštanska Steaua predvođena velikim Gheorgheom Hagijem bila je prejaka u tom polufinalnom susretu, no taj je rezultat Galatasaraya, uz osvajanje Europske lige 2000., ostao do današnjeg dana najveći uspjeh turskog klupskog nogometa.

Hajdukovci Simović i Prekazi odveli Galatasaray do polufinala Kupa prvaka

Te 1989. u udarnoj momčadi turskog diva igrala su samo dva stranca, Zoran Simović i Xhevat Prekazi, dvojica bivših nogometaša splitskog Hajduka, dok je današnja momčad Galatasaraya krcata inozemnim zvijezdama, među kojima prednjače asovi poput Didiera Drogbe i Wesleyja Sneijdera.

Letimičnim pogledom na roster turskog prvaka vidjet ćemo da Galatasaray ima iznimno jaku momčad, no u polufinalu ga čeka još jača momčad i najveći klub na svijetu - Real Madrid, koji je otprilike isto toliki favorit kao što je to prije 24 godine bila „rumunjska zvijezda“ i koji lovi svoj rekordni deseti naslov prvaka Europe.

„Ovo nije alibi, ali dobili smo najtežeg mogućeg protivnika kojem je cilj osvojiti Ligu prvaka. Real ima ponajbolje igrače i vjerojatno najboljeg trenera na svijetu. Sve osim pobjede Reala bilo bi iznenađenje, što je za nas olakotna okolnost. Mi se nikada ne predajemo. Svjesni smo svoje snage, već smo dokazali da se možemo nositi s velikima", kaže Terim i dodaje:

Atomski napad Galatasaraya: Drogba i Yilmaz

"Pokušat ćemo prijeći preko svojih limita i već u Madridu ostvariti povoljan rezultat. Nećemo se braniti, igrat ćemo ofenzivno s namjerom da postignemo što više golova. Vjerujem da će to biti spektakularna utakmica“, u najavi utakmice kazao je Terim koji ima razloga za optimizam. Kada u napadu imate napadače s referencama jednog Drogbe ili Buraka Yilmaza, nogometaša koji je u posljednjih 11 utakmica postigao 13 golova za klub i tursku reprezentaciju, možete se nadati da ćete postići barem jedan pogodak na bilo kojem gostovanju pa i na Santiago Bernabeuu.

Terim ističe da je Cristiano Ronaldo u ovom trenutku jedan od najopasnijih i najmoćnijih nogometaša na svijetu, ali i da utakmice dobivaju i gube momčadi a ne pojedinci. „Imperator“ je zasigurno smislio neko iznenađenje za svojeg velikog prijatelja Josea Mourinha.
„Naše prijateljstvo je važnije od Lige prvaka“, kaže Terim. Upoznali su se dok je Mourinho vodio Porto i ostali prijatelji do današnjeg dana. Respekt je obostran.

Mourinho: Sneijder i Drogba moji su prijatelji!

„Galtasaray ima velikog trenera i sjajnu momčad“, uzvratio je Mou s komplimentima Terimu.
„Sneijder i Drogba bili su moji važni igrači dok sam vodio Inter i Chelsea. Oni su moji prijatelji. S Drogbom sam ostvario posebno emocionalnu vezu koja nadilazi nogometnu igru. Zauvijek će ostati u mojem životu“, kaže Mourinho koji odbija ulogu apsolutnog favorita.

„Mislim da u ovoj fazi natjecanja nema izrazitih favorita. Kada sam s Portom i Interom osvojio Ligu prvaka, nismo bili favoriti. Prošle sezone s Realom smo bili favoriti, pa nismo uspjeli. Nema to veze“, podsjetio je Mourinho.

Modrić na klupi, invazija Turaka na Madrid

Ako je za vjerovati prognozama madridskih medija, hrvatski reprezentativac Luka Modrić neće biti u udarnom sastavu „kraljeva“. Mourinho navodno dvoji samo oko toga hoće li u špicu krenuti Karim Benzema ili Gonzalo Higuain.
Galatasaray će krenuti u svojoj najjačoj postavi. Treba istaći da će turski klub imati veliku podršku svojih navijača. U Madrid je stiglo čak 10.000 „drukera“ Galatasaraya. Prema propisima Uefe navijači Galatasaraya imaju pravo na pet posto ulaznica od ukupnog kapaciteta stadiona, što iznosi oko 3800 mjesta. No, predviđa se kako će ih na stadion ući barem 6.000. Atmosfera će zasigurno biti paklena.

Vjerojatne postave:

Real Madrid: Lopez – Arbeloa, Varane, Ramos, Coentrao – Khedira, Alonso – Di Maria, Ozil, Ronaldo – Benzema

Galatasaray: Muslera – Eboue, Kaya, Nounkeu, Riera – Altintop, Inan, Melo, Sneijder – Drogba, Yilmaz 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider