Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Optužnica podignuta

Messiju prijeti sudbina Al Caponea: Na robiju zbog istog grijeha!?

Lionel Messi bi zbog navodne porezne utaje mogao provesti u zatvoru čak šest godina...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji nogometaš današnjice Lionel Messi optužen je da je zajedno sa svojim ocem utajio porez, kojim je državu (Španjolsku) oštetio za četiri milijuna eura.

>> Nastavlja se istraga protiv Messija: Oglasio se i ministar sporta

>> Messi u šoku zbog optužbi: Iznenađeni smo tom viješću!

>> Velika sramota za obitelj Messi: Otac i sin optuženi za utaju 4 milijuna eura!

Državni tužioc za sjeverno-istočni dio Katalonije već je podigao optužnicu, a ukoliko se dokaže da je kriv, španjolski mediji tvrde da bi Messi iza rešetaka mogao provesti i do šest godina!

Messi bi tako mogao zaglaviti u zatvoru zbog sličnih razloga i na podjednak broj godina kao zloglasni Al Capone, kojeg je pratio glas ponajvećeg mafijaškog šefa 30-tih godina prošlog stoljeća u SAD-u te je smatran odgovornim za seriju mafijaških ubojstva u Chicagu, a završio je u zatvoru zbog utaje poreza, što je, čini se, najveći grijeh u modernim demokracijama.

Podsjetimo, četverostruki osvajač Zlatne lopte je osumnjičen za poreznu prijevaru izvedenu u razdoblju od 2006. do 2009. godine. Messi i njegov otac navodno su lažno prikazivali prihode zarađene korištenjem igračeva lika u komercijalne svrhe, te su time oštetili državu za otprilike četiri milijuna eura. (Ivica Medo/TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider