Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Porezna afera

Nastavlja se istraga protiv Messija: Oglasio se i ministar sporta

Španjolski ministar obrazovanja, kulture i sporta, Jose Ignacio Wert, stao je u obranu argentinskog nogometnog genija Lionela Messija, koji je u srijedu optužen za utaju porezu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Četverostruki osvajač Zlatne lopte je osumnjičen za poreznu prijevaru izvedenu u razdoblju od 2006. do 2009. godine. Lionel Messi i njegov otac navodno su lažno prikazivali prihode zarađene korištenjem igračeva lika u komercijalne svrhe. Oštetili su time državu za otprilike četiri milijuna eura.

Messi je putem svoje Facebook-stranice odmah negirao sve optužbe, no istraga protiv nogometaša koji godišnje zaradi preko 30 milijuna eura će svejedno biti sprovedena.

"Moramo poći od pretpostavke da je nevin, baš kao i u slučaju sa svim ostalim osobama optuženim za takvo što. U ovome slučaju moramo gledati samo osobu, a ne sport kojim se bavi i koliko je ista uspješna u njemu", rekao je Wert, te naglasio;

"Zakon je jednak za sve, pa tako i za najboljeg igrača svijeta!"

Messi je trenutno u rodnoj Argentini gdje ga nakon nastupa za reprezentaciju očekuje odmor od naporne sezone. Ni on ni Barcelona zasad nisu komentirali optužnicu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider