Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Fascinantno

Messi nadmašio Raula za pet godina: Najmlađi u povijesti!

Nema kraja rekordima argentinskog nogometnog genijalca Lionela Messija. S četiri pogotka u nedjeljnoj pobjedi Barcelone protiv Osasune (5-1) došao je na ukupno 202 gola u karijeri u Primeri…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije, dakako, postao prvi igrač kojem je pošao za rukom takav pothvat, ali jest uvjerljivo najmlađi! Messi je granicu od 200 pogodaka probio s 25 godina i 217 dana čime je nadmašio dosad najmlađeg nogometaša s takvim dosegom Telma Zarru.

>> Real ustao u zaštitu svojih interesa: Hoće li Barca udariti kontru?

>> Barca i Messi nemirno spavaju: Ronaldo u 'paklenoj' formi!

Legendarni napadač Athletic Bilbaa je do 200. gola u španjolskom prvenstvu došao s 29 godina i 352 dana. Messi ga je dakle nadmašio za više četiri godine! Dodajmo i da je veliki kapetan Real Madrida Raul Gonzalez do brojke 200 došao s 30 godina i 255 dana.

Messi je postao ukupno osmi nogometaš u povijesti Primere s više od 200 golova na kontu. Ispred njega su još uvijek spomenuti Zarra (251), Hugo Sanchez (234), Raul (228), Alfredo di Stefano (227), Cesar Rodriguez (223), Quini (219) i Pahiño (210). Posluži li čudesnog Argentinca zdravlje, nema sumnje da će vrlo brzo preuzeti čelo ove ljestvice. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider