Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tri El Clasica u 30 dana

Real ustao u zaštitu svojih interesa: Hoće li Barca udariti kontru?

Nakon što je apsolvirao Getafe u Primeri, doduše uz dosta repove, gosti su se žalili na prvi gol te na jedanaesterac kod četvrtog, Real Madrid ustao je u zaštitu svojih interesa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real je od Španjolskog nogometnog saveza zatražio promjenu kalendara natjecanja u domaćem prvenstvu i Kupu kralja kako bi se što bolje pripremio za ogled s Manchester Unitedom u osmini Lige prvaka.

>> Real deklasirao Getafe, hat-trick Ronalda u 10 minuta!

>> Strašan odgovor Ronaldu: Messi utrpao četiri komada!

„Kraljevi“ igraju prvu utakmicu s Manchester Unitedom 5. ožujka, a s Barcelonom se sastaju u 2. ožujka u okviru 26. kola Primere. Dakle, nakon El Clasica, Mourinhova momčad imala bi samo tri dana za odmor i pripremu utakmice s engleskim prvakom. Real traži da se utakmica s Barcelonom igra dan prije (petak, 1. ožujka).

Problem je što pomicanje te utakmice dovodi do lančane reakcije. Naime, uzvratna utakmica Kupa kralja s Barcelonom na rasporedu je 27. veljače (srijeda), pa bi se i ta utakmica morala igrati u drugom terminu, jer nemoguće je da obje momčadi imaju samo dan odmora prije novog međusobnog susreta u Primeri.


szólj hozzá: Real Madrid vs Getafe 4:0 GOALS HIGHLIGHTS

Real traži da se utakmica u Kupu kralja također igra dan prije (utorak, 26. veljače), ali i da se prije toga za jedan dan pomjeri raspored Reala i Barce u 25. kolu Primere. „Kraljevi“ objašnjavaju kako je to u interesu španjolskog nogometa. Savez će najvjerojatnije prihvatiti promjene kalendara, ali samo ako svoj pristanak da prije svega Barcelona, ali i Deportivo, koji dočekuje Real, te Sevilla koja gostuje u Barceloni.

Budući da se prva utakmica polufinala Kupa kralja između Reala i Barcelone igra 30. siječnja, u periodu od 30 dana gledat ćemo čak tri El Clasica.

Realovi prijedlozi za promjenu kalendara natjecanja u Primeri i Kupu kralja:
- Subota, 23. veljače, 25. kolo Primere: Barcelona – Sevilla, Deportivo - Real Madrid.
- Utorak, 26. veljače, uzvratna utakmica polufinala Kupa kralja: Barcelona - Real Madrid.
- Petak, 1. ožujka, 26. kolo Primere: Real Madrid – Barcelona.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider