Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Radi što hoće'

Legenda Reala obrušila se na Mourinha, Pique se pridružio i dodao - medije

Obrambeni nogometaš Barcelone Gerard Pique kritikama je još jednom udario po treneru Real Madrida Joseu Mourinhu, ali je oštro kritizirao i madridske i katalonske medije zbog neobjektivnosti…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pique je gostovao na konferenciji za novinare, a u jednom mu je trenutku sletjelo i pitanje o Mourinhu koji je posljednjih tjedana redovito na udaru medijskih kritika.

''Zanimljivo je to. Kad je Real pobjeđivao, Mourinhu je bilo dopušteno sve. Došao je na Camp Nou i zabio prst u oko Titu Vilanovi. I koliko je utakmica kazne dobio? Nijednu. Sad kad je Ikera Casillasa bacio na klupu, kad je izvrijeđao novinara, onda ga se kritizira. A Mourinho je oduvijek ovakav. Otkad je došao u Španjolsku, ponaša se isto'', rekao je Pique i dodao:

''Mourinhu je sve dozvoljeno. No, mislim da medijima ne bi trebalo biti. A to se odnosi i na one iz Barcelone i na one iz Madrida. Ni Barҫa ne radi uvijek sve dobro. Ali kad pogledate naslovnice El Mundo Deportiva i Sporta, čini se da je uvijek sve savršeno. To je pogrešan pristup. I za Real i za Barcelonu.''

Nekadašnji nogometaš i trener Real Madrida, Nijemac Bernd Schuster (53), također je kritizirao Mourinha. Schuster smatra da stil kojim danas igra Real nije primjeren veličini toga kluba.

''Mourinho ganja rezultat, želi skupljati trofeje, a ljepota igre mu nije važna'', kazao je Schuster, dodavši kako ne razumije zašto je Portugalac nedavno preselio na klupu klupskog kapetana Ikera Casillasa.

''Takvim nepopularnim mjerama Mourinho šteti sam sebi i gubi simpatije. Casillas uopće nije kriv za krizu, cijelo je vrijeme branio na visokoj razini. Tu se radi o osobnim razmiricama između njih dvojice.''

Schuster je za kraj razgovora za Kicker izrazio uvjerenje kako bi dvoboji protiv Manchester Uniteda u osmini finala Lige prvaka mogli biti presudni za Mourinhovu budućnost na Santiago Bernabeuu.

''Svi čekaju veljaču i Ligu prvaka. Bit će to sve ili ništa. Ako Real ispadne od Uniteda, sve je moguće'', zaključio je Nijemac.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider