Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I onda je svizac…

'Nije nam bio cilj postati druga Barcelona'

Kapetan Bayerna Philipp Lahm tvrdi kako cilj njegove momčadi nije kopirati Barcelonu već da Bayern ima svoj uspješan i prepoznatljiv stil igre...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dolaskom Josepa Guardiole na klupu bavarskog diva, Bayern je značajno promijenio način igre i mediji su ga proglasili "drugom Barcelonom". Philipp Lahm se s tim ne slaže i tvrdi kako Bayernu nikada nije bio cilj igrati kao Barcelona.

''Barcelona je bila pojam u razdoblju od 2008. do 2012. godine i igrala je fantastičan nogomet, međutim nikada nam nije bio cilj postati druga Barcelona. Pokazali smo pod vodstvom Pepa Guardiole kroz dvije trećine sezone da imamo vrlo uspješan svoj sustav igre. Bili smo vrlo opasni u napadu i imali posjed lopte, a to znači da smo kontrolirali igru. Bayern nikada nije igrao tiki-taka stil, što god to značilo. Pronašli smo svoj sustav igre i nastavit ćemo ga poboljšavati'', tvrdi Lahm za Kicker.

Bayern je pod vodstvom Guardiole rekordno rano osvojio naslov prvaka Njemačke i ima priliku osvojiti i DFB-Pokal. Međutim, nije uspio doći i do obrane naslova osvajača Lige prvaka, u polufinalu ga je uvjerljivim slavljem u dvije utakmice eliminirao Real Madrid.(TS)


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider