Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pravila su pravila

Još jedan šok u Dortmundu: Transfer Gotzea u Bayern pod istragom!

Njemačka financijska nadzorna agencija (BaFin) istražuje transfer Marija Götzea iz Borussije Dortmund u Bayern…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi nogometaš će, podsjetimo, od ljeta igrati za bavarski klub koji je aktivirao izlaznu klauzulu iz njegova ugovora i odlučio platiti Borussiji 37 milijuna eura odštete. Dva su kluba potvrdila transfer u utorak, ali moguće je da su Dortmunđani pritom prekršili zakon.

Naime, kao dioničarsko društvo, Borussia mora sve svoje dioničare obavijestiti o postupcima koji bi mogle dovesti do velike promjene u cijeni dionica.

>> Bundesliga je hit 2013., ali 2002. je donesena ta sudbonosna odluka

>> Mario Gotze istisnuo našeg Marija Mandžukića iz Top 5 Bundeslige

 

>> Hoće li Borussia poput Bayerna oteti velikog talenta najvećem rivalu?

Dortmunđani su, međutim, potvrdili transfer, a da o tome nisu odmah obavijestili dioničare. Nakon objave da Götze odlazi u Bayern, cijena Borussijinih dionica je pala, a BaFin sada istražuje je li sve bilo legalno ili su dioničari oštećeni. Budu li proglašeni krivima, ''crno-žuti'' bi mogli platiti milijun eura kazne.

Financijski direktor Dortmunđana Thomas Treß uvjeren je da je sve napravljeno prema zakonu, a brani se time da je Bayern tek u četvrtak poslao pisanu ponudu, te da je Götze isti dan pismeno potvrdio da zahtijeva transfer. Odmah nakon toga Borussia je obavijestila dioničare. To što su cijeli svijet obavijestili dva dana ranije, očito pritom nije važno.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider