Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Izlaganje Ante Šapine pod budnim okom UEFA-e

Svjedočenje Ante Šapine, kao i ukupan bohumski proces, u Europskoj se nogometnoj federaciji prati vrlo pozorno, potvrdio je u petak glasnogovornik UEFA-e...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šapina svjedoči u procesu koji protiv četvorice prvooptuženih osumnjičenika na bohumskome Zemljaskom sudu vodi okružno tužiteljstvo. Iako 34-godišnjega berlinskog Hrvata njegova optužnica tek čeka, već je pri svjedočenju priznao brojne pokušaje vlastitog utjecanja na rezultate nogometnih utakmica diljem Europe, te pomno opisao načine na koji je podmićivao suce i igrače.

Iz UEFA-e tvrde da će do kraja pratiti proces u Bochumu. O eventualnim sankcijama svojih djelatnika vodit će računa tek nakon sudske presude.

Prva takva osoba mogao bi biti slovački sudački ekspert Josef Marko, koji je ranije radio kao UEFA-in povjerenik za suđenje. Svoj je ured, međutim, napustio prošlog mjeseca, te više nije ni u kakvome radnom odnosu s UEFA-om.

>> Šapina otkrio na koliko se novaca kladio i koliko je ulagao

Marka je Šapina spomenuo kao UEFA-ina dužnosnika odgovornog za promoviranje bosansko-hercegovačkog suca Nova Panića u viši sudački razred. Panića je UEFA već ranije zbog dokaza o korumpiranosti doživotno suspendirala iz nogometa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider