Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drama u Milanu

Inter zamalo izbacio Tottenham: Cassano briljirao, 'Kova' se ozlijedio

Inter je pobijedio Tottenham 4:1 nakon produžetka u uzvratnoj utakmici osmine finala Europske lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Intera došli su na mali korak do velikog preokreta, ali su u osmini finala Europa lige ipak ispali od Tottenhama i to nakon produžetaka.

>> Stvarno nevjerojatno što su sve promašili, čak i penal!

Malo je tko vjerovato u Inter nakon londonskih 3-0 za Tottenham. No, milanska je momčad dobila unutar 90 minuta na San Siru s 3-0 i time osigurala produžetke. No, u 97. minuti je koban po Inter bio Emmanuel Adebayor koji je spretno reagirao na odbijenu loptu Handanoviča, te je ugurao loptu u mrežu za 3-1. Time je doveo Inter u situaciju da mora postići nova dva pogotka, a za to Stramaccionijeva momčad više nije imala snage. Postigla je samo jedan...

Inter - Tottenham 4:1

Tijekom 90 minuta je Tottenham odigrao pomalo nonšalantno, očito uvjeren da će lako zadržati veliku prednost. No, Cassano je u 20. minuti iz blizine poentirao glavom nakon asistencije Palacija, a recimo da je još u prvom dijelu Palacio pogodio gredu, dok je hrvatski sudac Ivan Bebek mogao dosuditi penal za Inter nakon starta s leđa na Cassanu. Međutim, prosudio je da se ne radi o prekršaju.

U drugom je dijelu Inter zabio nova dva pogotka. Prvo je Palacio lijepo završio akciju u 52. minuti prizemnim udarcem, dok je u 75. Gallas zabio autogol, nakon što se od njega odbio slobodni udarac od Cassana.

Mogao je Inter zabiti i četvrti prije produžetaka gdje ga je ipak slomio Adebayorov pogodak. No, u 110. minuti se pojavila nova šansa za Inter kada je Alvarez glavom pronašao put do Tottenhamove mreže za 4-1.

Nasrtao je Inter nakon toga, najbolju je šansu imao Rannochia kada je glavom gađao iznad vratiju, ali je na kraju Tottenham ipak izdržao pritisak.

Recimo da je hrvatski nogometaš Mateo Kovačić odigrao solidno tijekom 79 minuta kada ga je Stramaccioni odlučio izvaditi iz igre. Čini se da se Kovačić ozlijedio prilikom jednog duela, šepao je dok je napuštao teren.

Produžeci su igrani i u ogledu Rubina i Levantea. Nakon 0-0 na španjolskom tlu, bez pogodaka je završilo i devedeset minuta uzvratnog ogleda. Domaćin je naplatio bolju igru u dodatnih 30 minuta, pa je prvo iz neposredne blizine pogodio Rondon u 100. minuti, a u 112. je kontru pogotkom okrunio Djadjun za konačnu potvrdu prolaza momčadi koja je kolo ranije izbacila iz igre branitelja naslova, madridski Atletico. (I.M./TS)

Europa liga, osmina finala (uzvratne utakmice):

Inter - Tottenham 4-1, 3-0 (Cassano 20, Palacio 52, Gallas 75-ag, Alvarez 110 / Adebayor 96), prva utakmica 0-3

Rubin - Levante 2-0, 0-0 (Rondon 100, Djadjun 112), 0-0

Zenit - Basel 1-0 (Witsel 30), 0-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider