Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima jednu od najmanjih plaća

Heroj povijesne pobjede u 'kazalištu snova': O njemu priča cijeli Otok

Nakon što je zabio prekrasan pobjednički gol na Old Traffordu i donio West Bromwich Albionu prvu pobjedu u 'kazalištu snova' od 1978. godine, na Otoku svi pričaju o Saidu Berahinu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Steve Clark je u subotu došao do najveće pobjede u kratkoj trenerskoj karijeri. Iako je menadžer WBA već prošle sezone napravio podvig, osvojivši osmo mjesto u prvenstvu i skupivši 49 bodova, najviše od 1981. godine. Pobijedio je i Liverpool na Anfieldu s 2-0, ali srušiti aktualnog prvaka u njegovom dvorištu je ipak nešto posebno.

Na početku svoje druge sezone na klupi u prvi plan je uspio izbaciti nadarenog napadača Saida Berahinu, junaka velike pobjede na Old Traffordu.

''Maštao sam o tome da zabijem na Old Traffordu'', rekao je mladi napadač koji je par dana prije toga zabio i Arsenalu.

Berahino je rođeni Burundijac, a danas član engleske U21 reprezentacije. Trenutno ima plaću od oko 30.000 kuna i ugovor do 2015. godine, ali može napustiti klub ako netko ponudi samo 350.000 eura. U WBA-u su već upalili alarm za uzbunu, znajući kako zanimanje za njega iz dana u dan raste.

''U klubu imam sve što mi je potrebno. Zadovoljan sam u WBA-u'', skromno je poručio Berahino, ali nastavi li s ovakvim partijama, apetiti će nesumljivo porasti.

Protiv ManUtd-a je uspio zasjeniti jednog Waynea Rooneyja, koji zarađuje oko devet milijuna kuna tjedno, što je u odnosu na Berahinovih 7600 kuna izgleda kao znanstvena fantastika. Doduše, u subotu se na Old Traffordu nije mogla primijetiti takva razlika i to je ono što nogomet čini uzbudljivim. Mali i siromašni još uvijek mogu očitati lekciju bogatima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider