Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

FOTO Veliki poraz Spursa: West Hamu Olimpijski stadion u Londonu

Engleski nogometni prvoligaš West Ham je pobijedio gradskog rivala Tottenhama u bitci za dobivanje prava na korištenje usluga Olimpijskog stadiona u Londonu nakon Igara 2012. godine...

West Ham je dobio utakmicu protiv Tottenhama u borbi za nasljeđivanje 496 milijuna funti vrijednog Olimpijskog stadiona, nakon Igara u Londonu.

Uprava tvrtke Olympic Park Legacy Company (OPLC), kojoj je povjerena odluka o budućnosti Olimpijskog stadiona, u petak je jednoglasno presudila u korist West Hama. Upravo takav scenarij nagoviještali su i britanski mediji. Odluku OPLC-a još trebaju ovjeriti vlada i gradonačelnik Londona Boris Johnson.

''Sigurni smo da ova odluka predstavlja najbolju ostavštinu za stadion'', rekla je Margaret Ford, šefica OPLC-a.

''To je najbolja vijest za zajednicu istočnog Londona, za sve stanovnike Londona, za britanske porezne obveznike, a vjerujemo da je ovo najbolje rješenje i općenito za sport'', dodala je Ford.

Osnovna razlika u ponudama dva londonska kluba bila je u atletskoj stazi. Tottenham ju je planirao ukloniti nakon Olimpijskih igara, pritom i srušiti, pa preurediti najveći dio stadiona koji bi, prema njihovom projektu, bio isključivo namijenjen za igranje nogometa. Njihov projekt, koji bi koštao oko 300 milijuna funti, izazvao je snažne kritike velikog broja važnih atletskih dužnosnika, uključujući i Sebastiena Coea, predsjednika Organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Londonu, koji je poručio da će ugled Britanaca biti jako 'narušen' ako Tottenham dobije stadion.

West Ham, dakako, planira zadržati atletsku stazu unutar stadiona. U Tottenhamu su ocijenili njihov plan o posjedovanju nogometnog stadiona s atletskom stazom kao 'neodrživ'.

Bilo kako bilo, West Ham će se premjestiti sa svog Upton Parka u susjedstvo nakon Olimpijskih igara, a Tottenham ostaje u sjevernom Londonu. Doduše, postoje naznake da bi Tottenham pravnim putem mogao pokušati osporiti odluku kojom je stadion dodijeljen West Hamu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider