Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
On je kreirao povijest

Doveo je Šukera, osvojio Ligu prvaka pa 'popljuvao' Mourinha

Lorenzo Sanz donio je Realu titulu prvaka Europe nakon 32 godine čekanja, a sada kritizira Josea Mourinha i Florentina Pereza...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši predsjednik španjolskog nogometnog diva Real Madrida, Lorenzo Sanz, ponudio je svoje objašnjenje zašto portugalski stručnjak Jose Mourinho nije uspio u "kraljevskom klubu".

Nakon posljednje prvenstvene utakmice Primere Mourinho će nakon tri sezone napustiti Santiago Bernabeu. Nakon sezone 2011/2012. u kojoj je u Madrid vratio naslov prvaka, ove sezone Mourinho nije osvojio ništa, te je u nekoliko navrata bio u središtu medijske pažnje zbog svoje arogantnosti i nesportskih poteza.

"Mourinhovo je vrijeme u klubu bilo prekratko. Iskreno mislim da nije dorastao poslu. Madrid je preveliki klub za njega. Ući će u klupsku povijest kao samo još jedan trener. Nitko ga neće pamtiti kao jednog od najboljih ili najboljeg ikada", smatra Sanz, koji je bio predsjednik Reala od 1995. do 2000., te je pod njegovim vodstvom Real 1998. vratio titulu prvaka Europe na Bernabeu nakon posta od 32 godine.

No, taj povijesni uspjeh nije mu bio dovoljan da pobijedi na predsjedničkim izborima 2000. Nadmašio ga je Florentino Perez, trenutačni predsjednik Reala, kojem je to bio prvi predsjednički mandat. Hrvatski ljubitelji nogometa Sanza pamte po tome što je u Real doveo Davora Šukera, i to svojim novcem, najboljeg strijelca hrvatske reprezentacije u povijesti.

Što se dovođenja igrača za novu sezonu tiče, Sanz se nada da Real neće puno trošiti.

"Ne bih dovodio ni Neymara, ni Garetha Balea. Osjećaj je vrlo bitna stvar u nogometu. Sadašnji predsjednik (Florentino Perez) ne shvaća da griješi time što ih pokušava dovesti", zaključio je Sanz. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider