Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Čista desetka'

Pljušte pohvale za Ronalda iz Barcelone: Ni Messi ga nije 'štedio'

Lionel Messi nahvalio je svog velikog rivala Cristiana Ronalda, strijelca četiri pogotka u dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Portugal je u dvije utakmice s ukupnim rezultatom 4-2 prošao reprezentaciju Švedske, a sva je četiri pogotka postigao napadač Cristiano Ronaldo.

''Bio sam jako sretan zbog njega kada je postigao te pogotke. Sjajno je kada sve najbolje reprezentacije izbore Svjetsko prvenstvo, a Cristiano igra za jednu takvu. Igra na nevjerojatnoj razini'', rekao je Leo Messi, pa nastavio:

>> Sjajan VIDEO: Kako su reagirali Ibra i Ronaldo na golove jedan drugog

>> Ibra nahvalio Ronalda pa ipak 'povukao ručnu'

''Ne znam da li je to bila njegova najbolja utakmica, ali znam da je uvijek prisutan. Uvijek zabija pogotke i pomaže svojim suigračima u klubu i reprezentaciji da rade isto. Na ovoj je razini već godinama. Čak i kad igra slabije, čini se da igra fenomenalno'', zaključio je Messi ususret posljednjih osam dana glasovanja za nagradu Ballon d'Or.

Podsjetimo, FIFA je produljila period glasovanja do 29. studenog ove godine, posljednja tri finalista bit će objavljena 8. idućeg mjeseca, dok će konačni pobjednik biti poznat 13. siječnja 2014. godine u Zürichu. Messi i Ronaldo bi se trebali naći na toj odlučnoj FIFA-inoj gala večeri, zajendo s francuskim nogometašem Franckom Riberyjem, najvećim kandidatom za osvajanje nagrade.

Piqeu je za desetku

"Cristiano je čovjek za čistu desetku! Divim se njegovom profesionalizmu koji bi trebao biti primjer svima", rekao je Pique za Esport3, nakon čega je upitan o splasnulom rivalstvu Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

"Doći će i to opet na red i to će biti još bolji okršaji nego dosada. Njih su dvojica upravo zbog međusobnih duela činili jedan drugog boljim nogometašima", veli Pique, za kojeg nema dvojbe koja je najbolja momčad današnjice, ali i svih vremena.

"Osvojiti 10 titula od 2008. godine ne znači da smo najbolja momčad u klupskoj povijesti, već znači da smo najbolja momčad u kompletnoj nogometnoj povijesti."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider