Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lazio lako sa Stuttgartom

Torres spasio Chelsea, Cisse srušio Anži u posljednjoj minuti

Nogometaši Chelseaja, prošlogodišnji prvaci Europe, nastavljaju tijekom ove sezone put Europa ligom. Nije bilo lako, ali se londonska momčad ipak plasirala u četvrtfinale...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon poraza od Steaue u Bukureštu 1-0, Chelsea je nadoknadio minus na svom Stamford Bridgeu i slavio 3-1. Rumunji su bili "unutra" do 71. minute kada je Fernando Torres lijepo pronašao mali prolaz do suprotnog kuta Steaunih vratiju za 3-1.

Chelsea - Steaua 3:1

Poveo je Chelsea golom Juana Mate u 34. minuti kada je lopta nekako sporo išla prema suparničkoj mreži, ali se uz pomoć stative ipak zakoprcala u mreži. No, Stamford Bridge je utihnuo u prvoj minuti nadoknade prvog dijela kada je Chiriches golom materijalizirao pritisak Rumunja u tom trenutku.

>> Inter zamalo izbacio Tottenham: Cassano briljirao, 'Kova' se ozlijedio

>> Ovo je stvarno nevjerojatno: Neviđeni festival promašaja!

Chelsea je vratio vodstvo u 58. minuti nakon odličnog skoka i preciznog udarca glavom Johna Terryja. Torres je, ponavljamo, zabio za 3-1, a isti je igrač u završnici mogao potpuno slomiti suparnika, ali je njegov udarac s bijele točke završio na gredi.

Do kraja je Chelsea održao vodstvo 3-1, a Steaua je ostala bez pogotka koji bi je odveo među osam u Europa ligi.

Rimski Lazio je morao uzvrat protiv Stuttgarta odigrati pred praznim tribinama, jer klub plaća kaznu zbog rasističkih uvreda koje su odaslali navijači (huligani) rimskog kluba u ranijoj fazi natjecanja.

No, Lazija niti to nije smetalo, pa je i drugi put pobijedio Stuttgart. Nakon 2-0 u gostima Lazio je na Olimpicu slavio 3-1. Domaća je momčad zabila dva gola u prvih osam minuta (!) i oba je puta strijelac bio Čeh Libor Kozak, čime je nestalo i ono malo neizvjesnosti. Ako je i uopće bilo.

Potom se do kraja igrala "prijateljska utakmica", a Stuttgart je uspio zabiti barem jedan pogodak u 180 minuta nadmetanja protiv Rimljana. Strijelac je bio Hajnal u drugom dijelu, a sve je zaokružio junak utakmice Kozak koji je u 87. upotpunio hat-trick. (TS) 

Newcastle "sa zvukom sirene" izbacio Anži

Na najdramatičniji je mogući način engleski Newcastle izborio četvrtfinale nogometne Europa lige protiv superbogatog ruskog Anžija iz Mahačkale.

Newcastle - Anži 1:0

Nakon što je prvih 90 minuta u Rusiji okončano bez golova, činilo se da će na isti način završiti i uzvratni susret na St. James' Parku. Nije bilo posebno dobre igre, no jedna jedina nepažnja gostujuće obrane koštala je Anži ispadanja.

Sylvain Marveaux ubacio je lijevom nogom s desne strane napada Newcastlea na peterac, gdje je Papiss Demba Cisse ostao sam poput duha, te lakoćom glavom poentirao za 1-0 i erupciju oduševljenja prepunog stadiona. Sve se to odigralo u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Prolaze su nakon pobjeda u prvim utakmicama sigurno potvrdili Benfica i Fenerbahçe protiv Bordeauxa, odnosno Viktorije Plzen.

Benfica je nakon minimalnih 1-0 slavila i u Francuskoj, ovoga puta s 3-2, dok je Fenerbahçe pred svojim navijačima odigrao 1-1, te s ukupnim rezultatom 2-1 prošao dalje.

Na gotovo komičan način su nogometaši Bordeauxa primili drugi i treći pogodak na utakmici. Naime, nakon što bi izjednačili na 1-1, odnosno 2-2, primali bi pogodak odmah po kretanju s centra!

Oscar Cardozo bio je dvostruki strijelac u redovima pobjedničke momčadi, a jedan je pridodao i Jardel. Za domaćine su zabili Diabate, te gostujući igrač, malo prije spomenuti, Jardel.

Europa liga, osmina finala (uzvratna utakmica):

Chelsea - Steaua 3-1 (Mata 34, Terry 58, Torres 71 / Chiriches 45+1), prva utakmica 0-1

Lazio - Stuttgart 3-1 (Kozak 6, 8, 87 / Hajnal 62), 2-0

Fenerbahçe - Viktoria Plzen 1-1 (Ucan 44 / Darida 60), prva utakmica 1-0

Bordeaux - Benfica 2-3 (Diabate 74, Jardel 90+1-ag / Jardel 30, Cardozo 75, 90+2), 0-1

Newcastle - Anži 1-0 (Cisse 90+4), 0-0

Europska liga
Završnica
Inter Milano Tottenham 4:1 pr.
prva utakmica 3:0
Zenit Basel 1:0
prva utakmica 2:0 prva utakmica 1:0
Rubin Kazan Levante 2:0
prva utakmica 0:0
Zenit Basel 1:0
sljedeća ut. 14.3.
Bordeaux Benfica 2:3
prva utakmica 1:0
Fenerbahče Plzen 1:1
prva utakmica 0:1
Newcastle United Anzhi 1:0
prva utakmica 0:0
Chelsea Steaua 3:1
prva utakmica 1:0
Lazio Stuttgart 3:1
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider