Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Turčin ne žali

Cakir progovorio za AS o isključenju Nanija: Svijet će to s vremenom shvatiti

Turski nogometni sudac Cüneyt Çakιr oglasio se po prvi puta za španjolske medije nakon što je sudio uzvratni susret osmine finala Lige prvaka između Manchester Uniteda i Real Madrida na Old Traffordu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, turski je sudac dodijelio igraču Manchestera Naniju crveni karton u 56. minuti utakmice, u trenutku kada je United vodio s 1-0. Svega 12 minuta kasnije Real je pogocima Luke Modrića i Cristiana Ronalda preokrenuo rezultat i plasirao se u polufinale.

Iako je izazvao gnjev gotovo svih navijača engleske momčadi diljem svijeta, Cüneyt Çakιr izjavio je za španjolski AS da i dalje vjeruje da je pravedno dodijelio crveni karton portugalskom reprezentativcu.

''Ne žalim zbog svoje odluke. Uvjeren sam da je Nani zaslužio crveni karton. I svijet će to s vremenom shvatiti'', rekao je Turčin za AS.

Osim u tom susretu, Cüneyt Çakιr dodijelio je crveni karton Garyju Cahillu iz Chelseaja u finalu Svjetskog klupskog prvenstva u Japanu protiv Corinthiansa, Stevenu Gerrardu u kvalifikacijskom susretu Engleske i Ukrajine za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil, Johnu Terryju u polufinalu prošlosezonskog izdanja Lige prvaka u utakmici Barcelone i Chelseaja, te naposljetku Mariju Balotelliju u dvoboju osmine finala Europa lige između Manchester Cityja i Dinama iz Kijeva, također prošle sezone. Britanski mediji izvukli su zaključak da turski sudac mrzi engleske klubove i igrače (?!).

''Nijedna odluka nije bila pogrešna. Recite mi da Terry (udaranje Sancheza) i Balotelli (udaranje Popova) nisu zaslužili crvene kartone? Žalosti me što je toliko kritika upućeno na moj račun, ali uvjeren sam da sam obavio dobar posao u svim spomenutim utakmicama'', zaključio je Cüneyt Çakιr.

Podsjetimo, legendarni talijanski sudac Pierluigi Collina je u četvrtak dodijelio visoku ocjenu 8.2 za suđenje u tom susretu, te je također izjavio da je Nani zaslužio crveni karton. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider