Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kuha se skandal

Brazilci će transfer Neymara u Barcelonu prijaviti FIFA-i?

Transfer brazilskog nogometaša Neymara (21) iz Santosa u Barcelonu mogao bi dobiti repove. Uzbunu je podigla investicijska grupa DIS koja smatra da je u cijelom poslu prevarena…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, prije transfera Neymara u Barcelonu, Santos je imao 55 posto vlasničkih prava na Brazilca, DIS je držao 40 posto, a još jedna investicijska grupacija TEISA pet posto.

>> KOMENTAR Tek 'Justin Bieber' ili novi Messi: Je li Neymar pogodak Barcelone?

I sve je bilo u redu dok dopredsjednik Barcelone Josep Bartomeu nije objavio kako je mladi nogometaš plaćen 57 milijuna eura. Logično bi stoga bilo zaključiti da je DIS dobio 40 posto od toga iznosa, dakle 22.8 milijuna.

No, direktor grupacije Roberto Moreno je u razgovoru za radio RAC1 izjavio kako je DIS prevaren.

''Na televiziji smo čuli da je Barcelona platila za Neymara 57 milijuna eura. A nama je Santos rekao da odšteta iznosi 17 milijuna. Očito su u Santosu zaobišli istinu kako bi investitori dobili manje novca'', požalio se Moreno.

Umjesto 22.8 milijuna, DIS je tako primio 9.6 milijuna, pa Moreno sada zahtijeva da se istraži što je s preostalim novcem i prijeti da će slučaj prijaviti Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider