Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šestica Herthe

Borussia krenula furiozno, hat-trick pojačanja iz Saint Etiennea!

Odigrano je još pet utakmica prvog kola Bundeslige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je sezona otvorena pobjedom Bayerna nad Borussijom iz Monchengladbacha na Allianz Areni, druga Borussia koja je gostovala u prvom kolu, ona dortmundska, upisala je uvjerljivu pobjedu. Viceprvak Njemačke i Europe slavio je u Augsburgu s 4:0, a hat-trick je postigao Pierre-Emerick Aubameyang, napadač koji je ovog ljeta stigao iz Saint Etiennea. Aubameyang je tako postao šesti igrač koji je u svom debiju u Bundesligi postigao tri pogotka.

Gabonac je poentirao u 26., 66. i 79. minuti, a četvrti pogodak za Borussiju iz jedanaesterca je postigao Robert Lewandowski.


Augsburg vs Borussia Dortmund 0:4 MATCH HIGHLIGHTS by footballdaily1

Nogometaši berlinske Herthe kontranapadima su uništili frankfurtski Eintracht, ovosezonskoga njemačkog predstavnika u Europa ligi. Slavili su Berlinčani na svom Olimpijskom stadionu spektakularnu 6:1 pobjedu postigavši šest pogodaka na bundesligaškom terenu prvi put nakon prosinca 2004. godine, kada su sa 6:0 deklasirali Borussiju iz Mönchengladbacha.

Po dva pogotka za momčad Josa Luhukaya, povratničku u 1. Bundesligu, zabili su napadač Adrian Ramos i krilni igrač Sami Allagui.

Sigurnom je pobjedom novu prvenstvenu sezonu otvorio i Bayer koji je u Leverkusenu slavio protiv Freiburga 3:1. Levin Öztunali, nećak legendarnog HSV-ova napadača Uwea Seelera, s navršenih 17 godina, četiri mjeseca i 26 dana postao je najmlađi debitant u povijesti leverkuzenske momčadi. U igru je daroviti veznjak ušao u 87. minuti.

Wolfsburg, za koji je hrvatski reprezentativac Ivica Olić odigrao do 66. minute, na startu je prvenstva izgubio kod Hannovera 2:0. Gosti su se zapravo pobijedili sami, zahvaljujući crvenim kartonima Maximiliana Arnolda u 32. odnosno Timma Klosea u 52. minuti.

 

Bundesliga, 1. kolo:

Bayer – Freiburg 3:1 (Kiessling 22, Son 47, Sam 52 / Hanke 40)

Hannover – Wolfsburg 2:0 (Andreasen 17, Huszti 84)

Augsburg – Borussia D. 0:4 (Aubameyang 24, 66, 79, Lewandowski 86-11m)

Hertha – Eintracht F. 6:1 (Ramos 18, 71, Brooks 32, Allagui 58, 60, Ronny 89 / Meier 37-11m)

Hoffenheim – Nürnberg 2:2 (Abraham 34, Modeste 51 / Frantz 54, Ginczek 57)

Eintracht B. - Werder (kasnije)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider