Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Krasan gol Robbena

Mandžukić zabio, Guardiolin Bayern pobjedom krenuo u obranu titule!

U prvoj utakmici nove sezone Bundeslige aktualni prvak Bayern pobijedio je Borussiju Monchengladbach.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Završilo je 3:1, a drugi pogodak za Bavarce postigao je Mario Mandžukić.

Zanimljivu i dopadljivu utakmicu na Allianz Areni odigrali su Bayern pod vodstvom novog trenera Pepa Guardiole i Borussia Mönhengladbach. Bavarci su rano zabili prva dva pogotka. Prvi gol u novoj sezoni zabio je u 12. minuti Arjen Robben, nakon što ga je dugom loptom poslužio Franck Ribery. Nizozemac je iz prve skrenuo loptu u mrežu pored gostujućeg vratara ter Stegena.

Mandžukić promašio još dvije lijepe prilike, u finišu požutio

U 16. minuti u strijelce se upisao i Mario Mandžukić. Nakon slobodnog udarca kojeg je izveo Robben s desne strane, hrvatski reprezentativac našao se na pravom mjestu, te je odbijenu loptu rutinski iz blizine pospremio u mrežu. Nedugo nakon toga, mogao je Mandžukić zabiti i svoj drugi gol, nakon što ga je idealno s desna strane uposlio Robben. No, ovoga puta Hrvat nije dobro naciljao s glavom.

Gosti su smanjili u 41. minuti. Nakon jednog niskog ubacivanja s lijeve strane, ne naročito opasnog, Dante je neoprezno gurnuo loptu u mrežu Neuerovog gola. Krajem prvog poluvremena, Mandžukić je iz teže pozicije pucao puno bolje s glavom nego u prethodnoj šansi koju smo opisali, točno pod gredu, ali je ter Stegen odlično obranio taj pokušaj.

Sudac je u 67. minuti dosudio kazneni udarac za Bayern, jer je gostujući igrač Alvaro Dominguez igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Ter Stegen je obranio udarac Thomasa Müllera s bijele točke, ali se lopta odbila do Robbena koji se pokušao probiti po desnoj strani. Domingez nije naučio lekciju iz prethodne akcije, te je još jednom neoprezno igrao rukom! Drugi penal za domaćine u razmaku od jedne minute sigurno je realizirao Alaba za konačnih 3:1.

Mandžukić je odigrao cijelu utakmicu za Guardiolinu momčad, te je u 83. minuti dobio žuti karton zbog grubog prekršaja. Branimir Hrgota, 20-godišnji švedski napadač hrvatskih korijena iz Borussije Mönhengladbach, ušao je u igru u 70. minuti.

 

Bundesliga, 1. kolo:

Bayern – Borussia Mönhengaldbach 3:1 (Robben 12, Mandžukić 16, Alaba 69 – 11m / Dante 40 – ag)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider