Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pletikosi bod kod prvaka

Bilić nakon debakla Lokomotiva: Hrvatski vratar na udaru!

Nakon visokog 4-1 domaćeg poraza Lokomotiva od gradskog rivala CSKA u sklopu 28. kola ruske Premierlige trener poraženog sastava Slaven Bilić priznao je inferiornost svoje momčadi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Želim čestitati CSKA-u na pobjedi. Bili su bolji od početka do kraja, bili su jači individualno i momčadski. Zašto mi na terenu ne pokazujemo ono što želim, to moram istražiti", rekao je Bilić.

>> Veliko prizemljenje: CSKA očitao lekciju Bilićevom Lokomotivu

Ovim je porazom, desetim ovosezonskim, dva kola prije kraja Lokomotiv izgubio sve šanse za plasman u europska natjecanja sljedeće sezone.

"Imate pravo, izgubili smo sve šanse za plaman u Europu, ali i dalje su dva kola do kraja i moraju odraditi posao do kraja. Tek tada treba nešto analizirati."

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić upitan je što će preostale dvije utakmice značiti za njega osobno i kakve riječi može pronaći da stimulira momčad?

"Prvenstvo je u tijeku, mi smo profesionalci i moramo ići dalje. Ja sam također profesionalac. U preostalim utakmicama protiv Anžija i Mordovije nastavit ću se pripremati jednako kao za utakmicu protiv CSKA."

Na upit kakve su velike promjene potrebne ovoj momčadi, hrvatski je stručnjak rekao:

"Ponavljam, pustite nas da završimo sezonu i odigramo još dvije utakmice i onda ćemo pričati o planovima za sljedeću sezonu. Ne očajavajte, znam točno što se treba napraviti."

Bilića nije mimoišlo ni pitanje o pogreškama hrvatskog vratara Darija Krešića.

"Iz nekog razloga, kad god se radi o Krešiću, priča se samo o njegovim pogreškama. Ne bih rekao da je Krešić igrao dobro danas, ali prvi i drugi gol koji je primio nisu bile velike pogreške."

Ruska Premierliga: Pletikosi bod protiv prvaka

U posljednjoj utakmici 28. kola ruskog nogometnog prvenstva Rostov Stipe Pletikose odigrao je na domaćem travnjaku 1-1 protiv aktualnog prvaka Zenita iz St. Peterburga.

Zenit je vodio golom Axela Witsela već iz 6. minute, ali je u 80. minuti konačnih 1-1 iz jedanaesterca postavio Vitalij Džakov.

Pletikosa je branio svih 90 minuta za domaći sastav, kojem je u posljednjim trenucima, u šestoj minuti sudačke nadoknade, isključen Timofej Kalačev zbog drugog žutog kartona u samo šest minuta.

Rostovu je osvojeni bod važan u borbi za opstanak, te trenutno drži 12. mjesto, posljednje u sigurnoj zoni iznad pozicija koje vode u razigravanje za opstanak. S druge strane, Zenit je praktički prepustio naslov moskovskom CSKA-u budući da dva kola prije kraja za liderom zaostaje velikih pet bodova. (TS)

 

Ruska Premierliga, 28. kolo:

Lokomotiv Moskva - CSKA 1-4

Terek - Anži 1-0

Rostov - Zenit St. Peterburg 1-1

Redoslijed: 1. CSKA 63, 2. Zenit 58, 3. Anži 50, 4. Rubin 47...12. Rostov 26...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider