Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kolaju teorije zavjere

Hoće li se povijest ponoviti: Barca na Juve, Real na Dortmund?

U četvrtak je održana generalna proba za službeni ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka koji će se održati u petak, 15. ožujka (12h), u sjedište Uefe u Nyonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na probi su izvučeni sljedeći parovi: Juventus – Barcelona, PSG – Galatasaray, Real Madrid – Borussia Dortmund i Bayern – Malaga.

>> Kako vam se sviđaju ovi parovi četvrtfinala Lige prvaka?

Mnogi su se prisjetili više nego bizarne situacije prije ždrijeba za ovosezonsku osminu finala. Na službenom ždrijebu izvučeni su istovjetni parovi kao tijekom generalne probe, što je ponovno otvorilo stare spekulacije o možebitnom namještanju ždrijeba. Izračunato je da je statistička vjerojatnost da se dvaput zaredom izvuku istovjetni parovi u osmini finala 1:2.160.900!!! Dakle, vjerojatnost je tako mala da se čini gotovo nemogućim da se to dogodi. No, u nogometu očito ništa nije nemoguće.

Već desetljećima kolaju priče o „vrućim i hladnim“ kuglicama prilikom ždrijebanja na natjecanjima pod ingerencijom Fife i Uefe, ali nikada ništa nije dokazano, tako da sve ostaje u domeni teorija zavjere. Teško je vjerovati da će se ponoviti priča u četvrtfinalu, to bi ipak bilo previše.

Kako god, Barcelona je kod većine svjetskih kladionica povratila status glavnog favorita za osvajanje Lige prvaka nakon što je uzvratnoj utakmici četvrtfinala uspjela nadoknaditi poraz od 2:0 sa San Sira. Drugi favorit je Real Madrid, a treći Bayern.

Barca je glavni favorit i prema istraživanju poznate sportske emisije Punto Pelota, na madridskoj postaji Intereconomía Televisión, koju u Španjolskoj uglavnom prate navijači Reala, jer je poput madridskih dnevnih listova Marce i Asa naklonjena "kraljevskom klubu". Barca je dobila 40.92 posto svih glasova, a Real nešto manje 39.55.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider