Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prognoza GOL.hr-a

Kako vam se sviđaju ovi parovi četvrtfinala Lige prvaka?

Nakon što su odigrane i posljednje utakmice osmine finala Lige prvaka, preostao je još jedan dan da pustimo mašti na volju i pozabavimo se mogućim parovima četvrtfinala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Malage priključili se svojim kolegama iz Primere, igračima Reala i Barcelone. Španjolska je time postala jedina nacija koja ima tri predstavnika u četvrtfinalu Lige prvaka. Englezi su, pak, doživjeli debakl. Nacija koja je posljednjih godina redovito imala sudionika u polufinalima, po prvi puta nakon sezone 1995/1996. nema predstavnika među osam najboljih.

>> U Realu bi Barcu već u četvrtfinalu: Slažete li se s njihovom računicom?

Najveća iznenađenja pripadaju igračima Galatasarayja i Malage. Obje momčadi plasirale su se dalje nakon 'ludih' završnica u uzvratnim susretima. Po igračima sigurno nisu totalni autsajderi, ali njihov doseg je za svaku pohvalu jer se ipak radi o povijesnim uspjesima.

U krug kandidata za finale u Londonu sigurno ulaze obje njemačke momčadi, Bayern i Borussia Dortmund. Loše izdanje Bavaraca u uzvratnom susretu protiv Arsenala nije razlog za brigu. Oni će biti pravi kada dođe nova runda nokaut faze. Kloppova družina možda ne spada u red Barcelone i Reala, ali sigurno se može pohrvati s njima. Potencijalna 'crna mačka' četvrtfinala.

Svoje mjesto pod suncem našli su i velikani Juventus i PSG. Njihov povratak u odabrano društvo svojevrsno je osvježenje. I dok je Juve u ovom stoljeću bio finalist Lige prvaka, PSG se plasirao među osam najboljih prvi put nakon 1995. i legendarne generacije Weahe i Ginole. Sada imaju Ibrahimovića, velemajstora koji jednim potezom može odlučiti pobjednika.

Prognoza GOL.hr-a:

Barcelona – PSG

Susret Ibre s bivšim klubom i suigračima, a rastanak nije bio prijateljski. Imat će si što reći na terenu. Katalonska škola nogometa nasuprot katarskih petrodolara. Ibrahimović ili Messi. Spektakl je zajamčen.

Juventus – Borussia Dortmund

Ljepotica koja bi nas vratila u devedesete. Igrali su finale Lige prvaka 1997. godine, kada su 'žuto-crni' uzeli svoju jedinu titulu. Dvije momčadi koje zadnjih godina dominiraju u svojim ligama. Dva vrhunska trenera i moderni nogomet.

Bayern Muenchen – Galatasaray

Bayern možda nema priliku za osvetu Chelseaju, no može se iskupiti pobjedom protiv krvnika s Allianz Arene. Didier Drogba ponovo je u Europi. S turskom momčadi najavio je novi pohod na finale, a Bavarci ga se itekako dobro sjećaju.

Real Madrid – Malaga

Između ove dvije momčadi vlada veliko rivalstvo od kada je Pellegrini napustio klupu Reala, a njegovo mjesto preuzeo Mourinho. Kritike su frcale s obje strane. Malaga je u prosincu prošle godine slavila s 3-2, a znamo koliko karizmatični Portugalac voli naplatu dugova.

Ždrijeb četvrtfinala i polufinala Lige prvaka je u petak, u 12.00 sati. Cijeli razvoj događanja iz Nyona pratite na GOL.hr-u.

Tko je uoči četvrtfinala najveći favorit Lige prvaka?

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider