Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Sada je suđenje puno bolje!'

Barca se raspada: Koga će Guardiola povući u City?

Predsjednik Barcelone Sandro Rosell otvoreno je progovorio o Barcinom najvećem suparniku Real Madridu, suđenju u Primeri, mogućim odlascima s Camp Noua, Messiju, Guardioli, Vilanovi, Neymaru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Teško je imati dobre odnose s najvećim rivalom, jer mnoge stvari koje su nama dobre, njima nisu“, kazao je Rosell u intervjuu za španjolsku radio postaju RAC-1.
Upravo u sljedećem odgovoru reflektira se Rosellova prethodna misao.
„Ovo je sezone suđenje puno bolje no prošle. Treba samo pogledati statistiku dosuđenih jedanaesteraca“, kazao je Rosell. Treba li dodati da je Real prošle sezone osvojio prvenstvo. Zaključak otprilike glasi: tko gubi, ima pravo ljutiti se.

>> Real 'sanja' Man Utd: Katastrofa se pretvorila u veliko slavlje!

Gotovo smo sigurni da se na Santiago Bernabeuu ne bi složili s Rosellom. Posebice se ne bi složio Jose Mourinho koji je u dosadašnjem dijelu sezone imao velike pritužbe na suce.
Barca je u prvih 19 kola osvojila rekordnih 55 bodova i bježi čak 18 bodova Realu.
„To je jako lijep trenutak za sve Katalonce. Svi smo jako ponosni, godinama smo radili za ovo što danas doživljavamo“, šepuri se Rosell uspjesima Messija i društva te dodaje kako je veliko zadovoljstvo biti predsjednik Barce. Nismo ni sumnjali.
„Ne spavamo na lovorikama. Statistika je varljiva, teško je održati cijelu sezonu ovakav ritam. Ali, Tito Vilanova se dokazao kao pravi lider. Pokazalo se da smo pogodili. Tito je najbolja moguća zamjena za Guardiolu. Možda je iznenađenje samo za one koji ga nisu dobro poznavali“, ističe Rosell.

Predsjednik Barce je sa zadovoljstvom prokomentirao četvrtu Zlatnu loptu u nizu Lionela Messija.
„Još kao dopredsjednik Barcelone radio sam na tome da se Ronaldinhu produži ugovor za tri godine. Ali, nećemo o tome, to je sada prošlost. Oduševljava Messijev talent, ali i osobnost. On je tako jednostavan, dobra je osoba, pravi prijatelj.“

Rosell je podigao Messijevu godišnju plaću s 10,5 na oko 16 milijuna eura. Je li Messi u ovom trenutku najplaćeniji nogometaš na svijetu?
„Upoznat sam s plaćama igrača Barcelone, ne i ostalih klubova. No ipak, mislim da nije najplaćeniji. Čujem da se u Francuskoj može još više zaraditi“, aludirao je Rosell na šeike iz Pariza.

Što je s produženjem ugovora s Victorom Valdesom?
„Treba nam takav vratar. Victor ima snažan karakter. Vratar Barce obično nema puno posla na utakmici, ali ono što ima treba dobro obaviti. To nije lako, a Victor to radi sjajno. Mislim da će završiti svoju karijeru u Barceloni. To je moj san. Ne tražimo zamjenu, ali klub je iznad svih. Nitko nije nedodirljiv i nezamjenjiv.“

Dugo se spekulira kako je Neymar blizu Barcelone. Hoće li brazilski velemajstor uskoro aterirati na Camp Nou?
„Neymar ima ugovor sa Santosom do Svjetskog prvenstva 2014. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Mi smo transparentan klub, ništa ne radimo ispod žita. Neymar je skup igrač, nije sigurno da će završiti u Barceloni.“

Engleski mediji spekuliraju kako će Pep Guardiola na kraju sezone sjesti na klupu Manchester Cityja i potom za sobom povući neke igrače Barcelone.
„Teško mi je povjerovati da bi igrači Barcelone tako razmišljali. Ako netko želi otići, valjda bi se prvo obratio sportskom direktoru!? Vjerujem našim igračima i čvrsto sam uvjeren da se to neće dogoditi.“

Navodno je Sergio Busquets prvi na meti Cityja. Njegova odštetna klauzula iznosi 150 milijuna eura.
„Svaki novi dan, nove spekulacije. Ako netko nije sretan u Barceloni, boljke je da ode. Mi ne želimo nesretne igrače“, zaključio je Rosell. I to vrlo znakovito. Ako uzmemo u obzir da Valdes odbija produžiti ugovor te da su sve otvorenije spekulacije oko Busquetsova odlaska, neki će iz posljednje Rosellove rečenice zaključiti kako uskoro kreće seoba s Camp Noua prema Manchesteru, Parizu i ostalim lukrativnim odredištima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider