Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima jedna sezona...

Real 'sanja' Man Utd: Katastrofa se pretvorila u veliko slavlje!

Real Madrid je obranu titule prvaka već odavno prežalio, Barcelona je apsolutno nedostižna...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stoga „kraljevi“ sve snage bacaju na Ligu prvaka. Mourinho je jučer bio u Manchesteru gdje je gledao utakmicu Uniteda i Liverpoola. United i Real sastaju se u osmini Lige prvaka, a do prve utakmice je ostalo nešto manje od mjesec dana (13. veljače). Može li Real u tom vremenu podignuti formu dovoljno da prođe „Fergusonove bebe“? Kako se uzme, neki će reći da je vremena sasvim dovoljno, dok će drugi sumnjičavo zavrtjeti glavom...

Real je u tekućoj sezoni ostvario najlošiji učinak u povijesti, kada je u pitanju zaostatak za vodećom momčadi lige na polovici sezone. Do sada je Realov negativni rekord datirao iz sezone 1995/96. U toj je sezoni liga imala 22 kluba, a prvoplasirani Atletico bježao je sedmoplasiranom Realu 16 bodova.

U odnosu na Barcelonu, Real je najgori učinak prije ove sezone ostvario 2005/06., kada je zaostajao za najvećim rivalom 13 bodova. U sezoni 2008/09. Barca je odmaglila Realu 12 bodova. Moglo bi se naći još nekoliko Realovih neslavnih sezona, ali iz te rubrike njegove navijače najviše veseli podatak iz sezone 1999/00.

Real je također katastrofalno krenuo u sezonu, John Toschak dobio je otkaz nakon jedanaestog kola, a na njegovo mjesto je došao Vicente Del Bosque. Real je na polovici sezone bio tek šesti s osam bodova zaostatka za Deportivom. Sezonu je završio na poražavajućem petom mjesto sa sedam bodova zaostatka za prvakom (Deportivo). No, Real je u finalu Lige prvaka u Parizu pobijedio Valenciju i osvojio svoj osmi naslov prvaka Europe. I te je sezone Manchester United čekao Reala, doduše u četvrtfinalu. Katastrofa s polusezone pretvorila se u veliko slavlje na kraju sezone. Na Santiago Bernabeuu svi se nadaju da će se ove sezone ponoviti slična priča.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider