Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Zidane kao Prle iz Otpisanih: Ronaldo će 'poludjeti' na ovu izjavu!

Zinedine Zidane dao je izjavu koja se zasigurno neće svidjeti Cristianu Ronaldu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od izbora za Zlatnu loptu prošlo je više od tjedan dana, no bura se još uvijek ne stišava, posebice u francuskoj javnosti koja ne može vjerovati da njezin mezimac Franck Ribery nije ponio glavnu nagradu. Kao što je poznato, Cristiano Ronaldo odnio je pobjedu ispred Lionela Messija i Francka Riberyja, koji je bio veliki favorit samo dva mjeseca prije izbora, no nakon Fifina iznenadnog vremenskog produljenja glasovanja, Ronaldo ga je dostigao i pretekao.

Pobješnjeli Ribery udario po Ronaldu i Fifi: Ma što je on osvojio!?

Kada opisuju Ronaldovu pobjedu, francuski mediji najčešće koriste riječi skandalozno i sramotno. Canal Plus potražio je mišljenje kod Zinedinea Zidanea, proslavljenog francuskog nogometaš koji trenutačno obnaša dužnost pomoćnog trenera u Real Madridu.
„Neću reći da je to skandal, iako je Franck vjerojatno zaslužio nagradu. Vjerujem kako je presudilo to što je Ronaldo zabio 69 golova u protekloj godini. Mislim da bi se morali promijeniti kriteriji već u sljedećem izboru“, zaključio je Zidane u svojoj prilično izravnoj izjavi.

Perez je Ronaldu obećao stopostotnu podršku kluba

Uskoro se može očekivati Ronaldova reakcija. Poznato je da je vrlo osjetljiv kada slične izjave daju njegovi suigrači ili ljudi iz Reala. Nije li zbog toga ne tako davno izjavio kako je nesretan u Madridu? Florentino Perez u međuvremenu mu je obećao bezuvjetnu ljubav i stopostotnu podršku kluba kod izbora za Zlatnu loptu. Nakon što je Ronaldo produžio ugovor s Realom, Perez je pokrenuo neviđenu propagandnu kampanju, Real je iskoristio sa svoj utjecaj ne bi li mu pomogao da konačno osvojio toliko željenu nagradu.

Obećano, ispunjeno! Cijeli Real sa svim svojim polugama moći stao je iz svojeg najboljeg igrača. No, sada je Zidane iskočio iz tračnica, a Francuz nije bilo tko na Santiago Bernabeuu. Međutim, očito je kako Zidane prilagođuje svoje mišljenje s obzirom na publiku koja ga sluša.

'Balansero' Zidane kao Prle iz Otpisanih

Za španjolske medije priča jedno, za francuske nešto poprilično drugo. Zidane se nalazi u nezgodnoj situaciji: Ronaldo mu je igrač u Real Madridu, a Ribery je reprezentativac njegove zemlje.
Francuska javnost listom je uvjerena kako je Ribery trebao i morao osvojiti Zlatnu loptu. Slično razmišljaju i navijači Reala kada je u pitanju Ronaldo. Zidane ne želi da ga u vlastitoj zemlji smatraju izdajnikom, pa u takvim okolnostima mora balansirati. Samo da ne dobije nadimak „Balansero“ kao Prle u „Otpisanima“.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider