Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Austria se dobro držala

Atletico na krilima Arde Turana bolji od Zenita, Porto slavio u Beču

Očekivane su pobjede u 1. kolu skupine G Lige prvaka upisali Atletico Madrid i Porto. Madriđani su slavili s 3-1 protiv ruskog Zenita, dok je Porto minimalno (1-0) bio bolji od bečke Austrije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolska je momčad još jednom ove sezone demonstrirala svoju moć sigurnom 3-1 pobjedom nad ruskim doprvakom.

>> Senzacionalni Basel šokirao Mourinha: Preokretom uzeli sva tri boda!

>> Barcelona razbila Ajax: Messi hat-trickom uzvratio Ronaldu!

>> Fantastičan drugi gol Napolija, Borussia pala podno Vezuva!

Mreže su mirovale do završnice prvog poluvremena, a onda je Miranda "probio led". Koke je nabacio iz kornera s desne strane, a Brazilac poentirao u bliži kut za 1-0.

Atletico Madrid - Zenit 3-1

Austria Beč - Porto 0-1

Nastavak su bolje otvorili gosti koji su preko svog Brazilca Hulka, nakon 13 minuta igre, poravnali na 1-1. Hulk je sjajno povukao loptu skoro do ruba šesnaesterca, a onda snažno i neobranjivo, malo iskosa s lijeve strane, opalio u gornji desni kut Courtoisova gola.

Radost gostiju trajala je vrlo kratko, jer je Arda Turan bio na pravom mjestu u pravo vrijeme u 64. minuti. Turski je reprezentativac sjajno dočekao dva blokirana udarca domaće obrane i mirno poentirao za novu prednost. Turčin je u 80. minuti bio i asistent za treći pogodak domaće momčadi, kada je pronašao Lea Baptistaa, a 21-godišnji Brazilac, koji je u igru ušao svega minutu ranije, mirno pospremio loptu u mrežu za tri boda.

Porto slavio pogotkom Lucha Gonzaleza

U drugom susretu skupine Porto je ulovio tri boda na gostovanju kod Austrije, "krvnika" zagrebačkog Dinama u kvalifikacijama ovog natjecanja. Jedini pogodak na susretu gledatelji su vidjeli u 55. minuti, kada je Danilovu povratnu loptu, s desne strane, na vrh šesnaesterca prizemnim udarcem u mrežu pospremio Lucho Gonzalez. (TS) 

Skupina G

Atletico Madrid - Zenit 3-1 (Miranda 40, Arda Turan 64, Leo Baptistao 80 / Hulk 58)

Austria Beč - Porto 0-1 (Lucho Gonzalez 55)

Redoslijed: 1. Atletico Madrid 3, 2. Porto 3, 2. Austria Beč 0, 4. Zenit 0.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider