Košarka
SPORTOVI
Košarka
Za 2 milijarde dolara

Sterling odustaje od tužbe NBA lige i prodaje Clipperse

Sterling (80) ima doživotnu zabranu i kaznu od 2,5 milina dolara od NBA zbog rasističkih opaski koje je izrekao na snimku koji je procurio u medije u travnju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Donald Sterling, vlasnik Los Angeles Clippersa koji je pod pritiskom, pristao je prodati svoj tim za 2 milijarde dolara i odustat će od tužbe protiv američke Nacionalne košarkaške udruge (NBA), rekao je u srijedu njegov odvjetnik Maxwell Blecher.

Sterling (80) ima doživotnu zabranu i kaznu od 2,5 milina dolara od NBA zbog rasističkih opaski koje je izrekao na snimku koji je procurio u medije u travnju. Većina igrača u NBA su crnci.

Žena od koje je razdvojen Shelly Sterling prošloga se tjedna suglasila prodati franšizu bivšem glavnom ravnatelju Microsoft Corpa Steveu Ballmeru za rekordnu cijenu u NBA-ju od 2 milijarde dolara.

Sterling jer tužio NBA i povjerenika lige Adama Silvera prošloga tjedna tražeći odštetu od najmanje 1 milijardu dolara, navodeći da ga je NBA prisilio da proda franšizu zbog snimka koji je prema kalifornijskom zakonu protuzakonit.

Odustajući od tužbe i protivljenja prodaji Sterling, koji je posjedovao Clipperse 33 godine, privest će kraju krizu koja je osramotila ligu, prouzročila da su sponzori odustali od tima i navela igrače da razmotre bojkot. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider