Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Ricco pokušao pobjeći od dopinške kontrole

Talijanski biciklist Riccardo Ricco, koji je bio dopingiran na ovogodišnjem Tour de Franceu, pokušao je izbjeći dopinšku kontrolu, izjavio je predsjednik Francuske antidopinške agencije Pierre Bordry.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Kad je vidio da ga dolazimo testirati pokušao je pobjeći, ali su ga zaštitari uspjeli uloviti. Zbog toga što je pokušao izbjeći dopinšku kontrolu, kazali smo mu da ćemo ga testirati svaki dan tijekom Toura", rekao je Pierre Bordry.

Prošlog tjedna Francuska antidopinška agencija objavila je da je 24-godišnji Ricco bio pozitivan na krvni doping EPO nakon četvrte etape (8. srpnja, pojedinačni kronometar). Nakon toga momčad "Saunier Duval" povukla se s Toura, te uručila otkaz Riccu i njegovom sunarodnjaku Leonardu Piepoliju.

Ricco je treći biciklist na ovogodišnjem Touru koji je bio pozitivan na EPO. Prije njega na dopinškoj kontroli pali su Španjolci Manuel Beltram (Liquigas) i Moises Duenas Nevado (Barloworld).

Ricco je na Touru osvojio dvije brdske etape, te je prije izbacivanja sa utrke bio deveti u ukupnom poretku sa zaostatkom od 2 minute i 29 sekundi.

Također, na ovogodišnjoj utrci Giro d'Italia osvojio je drugo mjesto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider