Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Dva svjetska rekorda i Phelpsova odlična utrka na 200m slobodno

Trećeg dana američkih olimpijskih kvalifikacija u plivanju, koje se održavaju u Omahi, Natalie Coughlin i Aaron Peirsol oborili su svjetske rekorde na 100 metara leđno, a Michael Phelps je ostvario treći najbolji rezultat svih vremena na 200m slobodno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvo je Natalie Coughlin nadmašila svoj vlastiti rekord za šest stotinki i s rezultatom od 58,97 sekundi postala prvom ženom koja je 100 metara leđno isplivala ispod 59 sekundi.

Bilo je to treće popravljanje rekorda u ovoj disciplini u tri dana, budući da je u prednatjecanjima osim Coughlin rekord nakratko držala i Hayley McGregor koja je, međutim, u finalu bila treća pa nije uspjela osigurati nastup u Pekingu.

Nakon toga je i Aaron Peirsol poboljšao svoj rekord na 100m leđno za devet stotinki, otplivavši tu dionicu za 52,89 sekundi.

Ta je trka bila toliko brza da bi šestoplasirani natjecatelj bio pobjednik na prošlim olimpijskim kvalifikacijama.

Najbolji svjetski plivač Michael Phelps je pobjedom na 200 m slobodno osigurao nastup u drugoj disciplini na OI u Pekingu. Isplivao je treći rezultat svih vremena (1:44.10), što je 24 stotinke sporije od svjetskog rekorda koji je također u njegovom vlasništvu.

Phelps želi u Pekingu izjednačiti rekord Marka Spitza, koji je 1972. na OI u Muenchenu osvojio sedam zlatnih medalja.

U finalu discipline 100m prsno slavila je 21-godišnja Jessica Hardy, koja je tako po prvi puta osigurala nastup na olimpijskim igrama. Jessica Hardy je svjetska rekorderka na 50m prsno u malim bazenima. Drugo mjesto na 100m prsno i plasman u Peking pripao olimpijskoj prvakinji iz 2000. godine Megan Jendrick.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider