Automoto
SPORTOVI
Automoto

Singapur: Fenomenalni Massa starta prvi!

Brazilac Felipe Massa odvezao je briljantni krug u posljednjim sekundama kvalifikacija za Veliku nagradu Singapura, kojim je ostavio svog ljutog rivala Lewisa Hamiltona za više od pola sekunde iza sebe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Felipe Massa nastavlja svoju sezonu iz snova. U Singapuru je ostvario novu pole poziciju, i sutra će imati prilike preuzeti vodstvo u ukupnom poretku, ako završi ispred Lewisa Hamiltona.

Čovjek kojeg u svijetu formule svi pretjerano podcjenjuju danas je odvezao savršen krug, za 6 desetinki brži od svih. Time je dokazao da je spreman za vrhunske rezultate, i da će se Hamilton morati dobro namučiti ako želi osvojiti prvi naslov u karijeri.

U prvom startnom redu startat će i Lewis Hamilton. Britanac je imao velikih problema i skoro ispao u drugoj rundi kvalifikacija, no u trećoj se oporavio i sutra će protiv Brazilca voditi još jedan žestoki dvoboj na stazi.

Kimi Raikkonen startat će zajedno s Robertom Kubicom iz drugog startnog reda, dok će iza njih biti Heikki Kovalainen i Nick Heidfeld. Sebastian Vettel, junak utrke u Monzi, startat će kao sedmi.

Najveće razočaranje kvalifikacije je Fernando Alonso, koji je odlično vozio tijekom cijelog vikenda, ali je u drugoj rundi imao velikih problema i na kraju završio tek 15.

>> Rezultati kvalifikacija za Veliku nagradu Singapura

Utrka je na rasporedu sutra u 14 sati po hrvatskom vremenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider