Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Nogometašu zatvorska kazna jer je kolegu ucjenjivao snimkom seksa

Bivši igrač Manchester Cityja, 22-godišnji Ashely Timms osuđen je na 20 mjeseci zatvora zbog ucjene svog bivšeg kolege od kojeg je tražio 15.000 funti za video snimku seksa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši golman Timms neuspješno je ucjenjivao nogometaša Premier Lige čiji je identitet tajan, video snimkom na kojoj se vidi kako nogometna zvijezda vodi ljubav s 19-godišnjom djevojkom.

Timms je nekoliko puta prijetio da će objaviti snimke ukoliko mu nogometaš ne plati traženu svotu, a to je prošli mjesec priznao te je osuđen na zatvorsku kaznu koju će stoga služiti u zatvoru u Manchesteru.

‘Posljedica ucijene je kazna. Zlouporaba prijateljstva zbog pohlepe je otegotna okolnost. Ovo je proračunati pokušaj iznuđivanja novca za vlastite svrhe’, rekao je sudac Andrew Gilbart.

Sudac se u obrazloženju presude osvrnuo i na medije kazavši kako je tužno da u društvu u kojem bi trebalo biti seksualnih sloboda, medijima je u interesu objavljivanje fotografija i video snimki seksa slavnih osoba, što im služi samo za podizanje čitanosti kako bi na temelju toga zaradili novac.

Timms i nogometaš kojeg je ucjenjivao, poznat samo kao svjedok A, bili su prijatelji tijekom Timmsove nogometne karijere u Manchesetr Cityju, a snimanje seksa kolega nogometaša postalo je uobičajeno, rečeno je na sudu.

Tužitelj David Friesner rekao je sudu kako je Timms nogometnu zvijezdu snimao mobitelom tijekom seksa s 19-godišnjakinjom u njegovom domu prošle godine u rujnu.

Nakon što je Timmsova nogometna karijera propala, prestalo je i druženje s ucjenivanim nogometašem. Odjednom je ostao bez povlastica i bogatstva koje je imao kao veliki nogometaš, te je u ožujku kontaktirao svog bivšeg kolegu s ucjenom videa seksa.

‘Imam mnogo fotografija i videa na kojima se vidiš. Ako ih želiš, daj mi ponudu’, napisao je Timmms u nekoliko sms poruka. 

Nogometaš je kontaktirao službenike svoga kluba i dogovorio sastanak u hotelu u Manchesteru.

‘Koliko su ti vrijedne? Ja želim tisuće funti’, rekao je Timms tijekom sastanka.

Tijekom razgovora Timms je rekao kako bi telefon na kojem se nalazi snimka mogao ‘izgubiti’ u taksiju, te kako bi video mogao završiti na YouTubeu ukoliko ga se ne uništi.

Od nogometaša je tražio gotovinu te mu dao broj svog bankovnog računa na koji je novac trebao biti uplaćen.

No, nogometaš je odlučio obavijestiti policiju i Timms je bio uhićen 4. travnja. Video snimka seksa nikada nije pronađena, a Timms kaže kako ju je uništio. Na njegovom je laptopu otkriveno kako je na interentu tražio savjete kako prodati seks video.

Na sudu je još rečeno kako Timms dolazi iz dobre obitelji policajaca, odvjetnika i učitelja, ali akademski nije bistar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider