Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Dinamo pobijedio Linfield... (tijek susreta)

Dinamo je u prvoj utakmici prvog pretkola Lige prvaka u Belfastu pobijedio sjevernoirski Linfield s 2:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Belfastu, na stadionu Windsor Park koji prima 20-ak tisuća gledatelja, pred svega nekoliko tisuća ljudi Dinamo je svladao slabašne domaćine golovima Mandžukića u 20. i Drpića u 90. minuti susreta.

Tijek susreta...

2. minuta
- odlična prilika za Mandžukića koji glavom puca preko gola nakon ubačaja Moralesa iz slobodnog udarca.

10. minuta - korner za Dinamo kojeg je izborio Mikić. Još jedan korner su dobili "modri", no Mandžukić nije dobro reagirao u šesnaestercu.

17. minuta - vidi se razlika u kvaliteti između Dinamovih igrača i domaćina, no "modri", koji su danas narančasti, ne uspijevaju stvoriti suvislu akciju.

20. minuta - Gooooooooool! 1:0! Mandžukić je dobio Moralesovu loptu između dva igrača i pogađa s 12-ak metara za vodstvo Dinama.

23. minuta - prva suvisla akcija Linfielda, no nakon ubačaja nije bilo prevelike brige za Butinu.

24. minuta - slobodni udarac za Dinamo, no Balaban puca visoko preko vrata.

28. minuta - udarac iz kuta za Linfield. O'Keane puca snažno, a Butina spašava mrežu Dinama te izbija loptu u korner. Modri su još jednom izacili loptu u korner, treći zaredom. Butina loše reagira, no domaći igrač je napravio prekršaj nad Ettom.

35. minuta - što je sada promašio Mario Mandžukić to je nevjerojatno. Poklon obrane Linfielda, Mandža nije iskoristio i promašuje praktički prazna vrata.

36. minuta - odlična prilika za Balabana, no golman domaćina Mannus brani siguran gol. Nakon kornera Bišćan puca glavom, no još jednom fenomenalno brani Mannus koji je zasad prvo ime utakmice.

45. minuta - Chago puca sa 20-ak metara, no preslabo za Mannusa.

46. minuta - Mikić širi ruke nakon jednog duela u šesnaestercu domaćina, no danski sudac pokazuje da je start bio na loptu.

Počelo je drugo poluvrijeme...

48. minuta - novi udarac iz kuta za Linfield nakon pogreške Carlosa. Nitko nije uspio doći do lopte koja odlazi u gol-aut.

50. minuta - Nakon dva udarca iz kuta koje je izveo Morales, nije bilo opasnosti za domaćeg golmana.

51. minuta - novi udarac iz kuta za Moralesa nakon kojeg Drpić nije uspio svladati Mannusa jakim udarcem s velike udaljenosti.

57. minuta - Morales na ubačaj s lijeve strane nije dobro reagirao. Izmjena u Dinamu: izlazi Chago, a ulazi mladi Badelj.

66. minuta - tko zna koji po redu korner za Dinamo. Do lopte dolazi Balaban, nije niti ponovo ubacio niti pucao, a lopta odlazi preko gola.

70. minuta - Nakon odličnog prodora Badelja, Carlos katastrofalno nabacuje i upropaštava moguću priliku za gol.

74. minuta - Mandžukić ponovo promašuje. Domaćem vrataru ispala je lopta točno na noge Dinamovom igraču, no s pet metara Mandžukić usoijeva prebaciti vrata.

76. minuta - ulazi najbolji strijelac domaćina Peter Thompson i nakon kornera odmah ulazi u priliku, no Butina odbija loptu.

78. minuta - izlazi Balaban, a ulazi Tadić.

82. minuta - Badelj puca s vrha šesnaesterca, no točno u domaćeg vratara.

87. minuta - u tri udarca iz kuta zaredom Bišćan je nakon jednog glavom pucao, no domaći igrači izbijaju loptu gotovo s gol-linije.

90. minuta - Goooooool! 0:2! Tadić je zaradio slobodni udarac na samom rubu 16-erca. Drpić silovito puca i zabija za 0:2.

Kraj susreta...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Drugi ispit za Vatrene na Opus Areni u prijenosu na našem portalu i u programu @novatv_! ⚽✌
Bez obzira na poraz, ponosni smo na ovu novu Hrvatsku! ✅✌🇭🇷

📸: PIXSELL
POLUVRIJEME! ⚽

Hrvatska je ostavila dobar dojam prema naprijed, ali ne izgleda uvjerljivo u obrani. Idemo po još koji gol u drugom poluvremenu! ✅

📸: Cropix
GOOOOOOOL! ⚽

Hrvatska je smanjila na 2-1 nakon udarca Sose kojeg je u vlastitu mrežu spremio Dalot. ⚽✌

📸: PIXSELL