Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Kraj reprezentativne karijere za Beckhama?

Mnogi su kraj Becksove karijere predviđali davnih dana, no slavni je nogometaš odlaskom u američku MLS ligu ipak uspio zadržati tj. vratiti se u dres Gordon Albiona. Nakon sjajne predstave 19-godišnjeg Arsenolova čuda od djeteta Thea Walcotta to pitanje ponovo je postalo aktualno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivša engleska nogometna zvijezda John Barnes slavi pobjedu reprezentacije i fenomenalnu igru mladog Walcotta. Kada uzmemo u obzir da na poziciji desnog veznog ili desnog krila još konkuriraju Bentley te Wright-Phillips, koji se vraća u odličnu formu otprije par sezona, onda Beckhamova budućnost u reprezentaciji nije baš blistava.

Štoviše, Liverpoolova legenda Barnes misli da je utakmica u Zagrebu definitivan kraj za zvijezdu LA Galaxyja.

'Ako gledate iz perspektive da David može stvoriti šansu napadačima iz praktički mrtve situacije, onda je on još uvijek dobar, no takva taktika nam nije prolazila zadnjih 10 godina pa zašto bi sad.'

'Sada s Walcottom imamo brzinu, a to suparnički braniči najmanje vole, što je ustvari fantastično. Wright-Phillips to isto može odlično odigrati, pa mislim da imamo svijetlu budućnost', kaže Barnes.

Ipak, dodaje kako ih ne smije uhvatiti euforija: 'Walcott je odličan igrač, no nemojmo se zanositi. Slična euforija bila je s debijem Walcotta poslije Svjetskog prvenstva. Pustimo neka se razvija da mu se ponovo ne dogodi pad forme.' 

Superzvijezda Beckham više ne očekuje da nastupi u svakoj utakmici engleske reprezentacije i sretan je što je igrao barem desetak minuta u pobjedi u Zagrebu nad Hrvatskom.

"Stvarno sam sretan što sam još u reprezentaciji, ali ne očekujem nastup u svakoj utakmici. Naravno da želim igrati, no sve ću podrediti momčadi i izborniku, te plasmanu Engleske na Svjetsko prvenstvo", kazao je 33-godišnji bivši kapetan, pritom nahvalivši mladog Thea Walcotta, koji nosi "njegov" broj sedam na dresu.

"Theo se dokazao i prije ove utakmice, imao je strašnu sezonu u Arsenalu. Očito igra za pravi klub i pravog trenera, jer se Arsene Wenger zna skrbiti o mladim igračima. Njegova brzina je nevjerovatna i moram reći da nikad nisam igrao sa bržim nogometašem od Walcotta,", kazao je Beckham.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider