Automoto
SPORTOVI
Automoto

Rosberg ostaje u Williamsu

Mladi njemački vozač Nico Rosberg i sljedeće će sezone voziti za Williams Toyotu, kao i njegov timski kolega Kazuki Nakajima, koji je također produžio ugovor.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iza 23-godišnjeg Rosberga je sezona velikih uspjeha i velikih razočaranja. S dva plasmana na podiju i izvrsnim drugim mjestom na posljednjoj utrci u Singapuru, Rosberg je opravdao povjerenje Sir Franka Williamsa, i očekivano ostaje prvi vozač ekipe, četvrtu godinu zaredom.

>> Alonso senzacionalni pobjednik prve noćne utrke u povijesti F1

No, Nico u ovom trenutku ima tek 17 osvojenih bodova i nalazi se na 12. mjestu u poretku vozača, jer je veliku većinu utrka završio izvan kruga osvajača bodova. Sezona 2007. bila je puno uspješnija za njega.

Williams se odlučio sačuvati svoju vozačku postavu, pa će u ekipi ostati i Nakajima te također i test vozač Nico Hulkenberg, vodeći čovjek Formule 3.

'Oduševljen sam što smo uspjeli zadržati iste vozače za 2009. godinu. Nico je jedan od najboljih vozača trenutno, dok Kazuki stalno napreduje i ima još mnogo toga za ponuditi,' izjavio je Frank Williams, šef momčadi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider