Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hrvat uči Amera o rukometu

Kad Amerikanac dođe gledati rukomet

Kolumnist USA Todayja Mike Lopresti prvi je puta ugledao rukomet na Olimpijskim igrama u Pekingu. Svratio je na polufinale, sreo i neke hrvatske novinare. Šok je nastao kad je saznao da Amerikanci nemaju momčad, ni mušku ni žensku, a Kazahstan je ima…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kolega Pero Smolčić iz 'Slobodne Dalmacije' naišao je na Mikeovo pitanje imaju li Amerikanci momčad u Pekingu. Smolčić je pokušavao suspregnuti smijeh, piše Amerikanac.

Pero mu je objasnio kako čak igraju i vaterpolo, ali rukomet ne igraju. Amerikancu je opisao rukomet kao igru punu dvoboja i dinamike, kao mješavinu košarke, dvoranskog nogometa, hokeja i još nekoliko sportova.

Pitanje danskom izborniku Ulriku Wilbeku bilo je spremno - Može li se ovaj sport infiltrirati u Americi?

Ostao je pogledati utakmicu Danske i Rusije. Ostao je oduševljen 'traktorom' Joachimom Boldsenom. Danci su pobijedili pa je svratio na press konferenciju. 

>> Uoči SP: Znate li kako je uopće nastao rukomet?

Pitanje danskom izborniku Ulriku Wilbeku bilo je spremno. 'Može li se ovaj sport infiltrirati u Americi?'

'Zašto ne, nema razloga. Zabavan je, vrvi od dvoboja, kao dvoranski američki nogomet. Ne razumijem zašto ne', odgovorio je Wilbeck.

No, Boldsen koji baca na rukometnog Gattusa nije bio istog mišljenja.

'Kao prvo, mi nemamo toliko time-outova kao u američkim sportovima, što znači da ne dobivamo novce od televizijskih reklama i kao drugo nemate tradiciju. Bilo bi super kada bi mogli jednom zaigrati u Americi ali to se neće dogoditi idućih 50 godina', odrezao je tada Boldsen Loprestiju. 

Na pitanje jel ikad zaigrao protiv neke američke momčadi i na što je to ličilo, Boldsen mu je ukratko objasnio. 'Ni na što'.

Amerikanac je izrazio žaljenje što nije mogao pogledati i utakmicu Hrvatske i Francuske. Činjenica da je hrvatski izbornik Lino Červar bio saborski zastupnik, dodatno ga je oduševila.

'Politika je također kao sport, a ja moram uglazbiti svojih 14 igrača kao orkestar', citirao je u Červara u svojoj kolumni koju je završio pomalo sarkastično – 'Samo ne znam koju bi muziku svirali'. 

Ah, Ameri i ti naši 'europski sportovi' gdje je manjak mladića na steroidima. Valjda ih odbija sama pomisao da igrači ne nose kacige na glavi…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider