Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"červar izgubio glas"

Loše vijesti iz Stockholma: "Cindrić i Karačić i dalje imaju problema s ozljedom"

U Stockholmu je održana konferencija za novinare na kojoj je pomoćni trener Line Červara otkrio da Cindrić i Karačić i dalje imaju problema s ozljedama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Tele 2 Areni u Stockholmu održana je konferencija za novinare uoči polufinala rukometnog Europskog prvenstva u Švedskoj. Hrvatska i Norveška odmjerit će snage u prvom polufinalu koje je na rasporedu u 18 sati. 

Na presici su bili Luka Stepančić i pomoćni trener Hrvoje Horvat, te norveški izbornik Christian Berge i krilni igrač Kristian Bjornsen.

* Kako ste vidjeli svoj nastup do sada?

"Imali smo priliku igrati u Trondheimu gdje smo igrali jako dobro i ostvarili dobre rezultate. Nakon toga smo u Švedskoj nastavili igrati dobro, ali još nismo odigrali kvalitetno svih 60 minuta. Pokušat ćemo to ostvariti ovaj vikend", rekao je norveški izbornik Berge.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

"Dobro smo otvorili turnir. U posljednje dvije utakmice nismo igrali na najvišoj razini, ali dio razloga leži u činjenici da smo se već plasirali u polufinale. Obrana je bila bolja strana naše igre, a u napadu još imamo puno prostora za napredak. Zadovoljni smo da smo stigli do polufinala", kazao je Horvat.

* Kakva je situacija s ozljedama?

"Cindrić i Karačić i dalje imaju problema. Naš lječnički tim radi na tome. Nadamo se da će sutra biti spremni", otkrio je pomoćni trener Line Červara.

gol expired HRVATSKA U FINALU: Nakon drame nad dramama i dva produžetka Kauboji slavili u jednoj od najluđih utakmica u povijesti! divider

"Nema nikakvih ozljeda", zadovoljno je otkrio Berge.

* Što očekivati od Hrvatske?

"Fizički će to biti zahtjevna utakmica. Naše utakmice su uvijek tijesne i vjerujem da će takva biti i sutra. Prošli smo put izgubili. Veselim se utakmici i vjerujem da ćemo se dobro zabaviti", smatra Berge.

"Kao i uvijek teška utakmica protiv Norveške. Očekujemo brzu i snažnu Norvešku. Igraju sjajan napad. Glavni cilj će nam biti dobro pripremiti obranu."

* Lino Červar ima problema s glasom?

gol expired Ipak dosta ranije: Nakon rukometaša i vaterpolistima promijenjen termin polufinala! divider

"Puno smo trenirali posljednjih nekoliko tjedana i igrači znaju što treba raditi. Lino će do sutra biti dobro i vodit će utakmicu."

* Što vas je impresioniralo kod Hrvatske?

"Igraju jako dobru 5-1 obranu. Većina momčadi je imala problema s tom obranom. To će biti sutra ključno, da probijemo tu obranu. Moramo biti na najvišoj razini da prođemo u finale", kazao je Berge.

* Koliko će vam nedostajati hrvatski navijači u Stockholmu?

gol expired Norvežani odahnuli kad su dobili Hrvatsku u polufinalu: Strah od povijesti ili podcjenjivanje? divider

"Nisam siguran da će nedostajati jer smo čuli da stižu u velikom broju. Puno nam znači podrška navijača. Vratili su nas u život protiv Njemačke i Španjolske. Neće biti isto bez toliko navijača, ali vjerujem u veliku podršku navijača."

* Je li to taktika Hrvatske da pustite protivniku da vodi na poluvremenu pa ih onda okrenete?

"Nije, haha. Morat ćemo na tome poraditi. Pogotovo protiv Norveške. Ako smanjimo broj izgubljenih lopti bit ćemo u igri do samog kraja. Imamo mentalnu snagu da se vraćamo u utakmicu nakon što gubimo pet razlike od vrhunskih momčadi i to je sjajno."

gol expired Ozlijeđeni Karačić videom i porukom na Instagramu oduševio navijače divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider