Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
misle da imaju dobar razlog

Norvežani odahnuli kad su dobili Hrvatsku u polufinalu: Strah od povijesti ili podcjenjivanje?

Norveška je favorit protiv Hrvatske u polufinalu Eura, ali samo na papiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvati već deset dugih godina sanjaju finale na velikom rukometnom natjecanju, a u petak (18:00) naši će rukometaši imati priliku napokon prekinuti to čekanje. Protivnik Hrvatske je Norveška, jedina reprezentacija koja je na Euru ostvarila svih sedam pobjeda, iako ni Hrvatska i Španjolska nisu lošiji jer imaju tek jedan remi.

Norvežani su imali priliku ''izabrati'' protivnika u polufinalu. Takav je sustav natjecanja, nekad biramo mi, nekad biraju nas. A upravo su nas izabrali Norvežani pobjedom protiv Slovenije. Tamošnji mediji i stručnjaci smatraju kako je to bio dobar potez jer su time dobili lakšeg protivnika u polufinalu.

gol expired Najbolji Norvežanin i jedan od najboljih rukometaša svijeta poručio: "Hrvatska? Bit će to rat!" divider

Norvežani sanjaju svoje prvo rukometno zlato nakon što su izgubili dva posljednja finala Svjetskog prvenstva od domaćina, prvo Francuza, pa Danaca. Sada su oni svojevrsni domaćini jer se u petak na nogometnom stadionu u Stockholmu očekuje na tisuće njihovih navijača.

Hrvatska im je bolji izbor od Španjolske

U Norveškoj smatraju kako su protiv Slovenije ostvarili dvostruku pobjedu. Odmorili su sve najvažnije igrače, a ipak u polufinalu dobili Hrvatsku. Ne znamo podcjenjuju li našu reprezentaciju, ali znamo da su odahnuli jer su izbjegli Španjolce.

Da je Hrvatska bolji izbor za polufinale, smatra i legenda tamošnjeg rukometa Bent Svele, koji već 20 godina radi kao stručni analitičar.

''Statistički, prošlo je jako puno vremena otkad je Norveška posljednji put pobijedila Španjolsku. Mislim da nam Hrvati više pašu. Imaju lošije vratare i mislim da Norveška ima rješenja za hrvatsku obranu'', smatra Svele.

gol expired Nakon što je odbio Hrvatsku, EHF izašao ususret Norvežanima i promijenio satnicu polufinala divider

Katastrofalan skor sa Španjolcima

Norveški igrači i izbornik Christian Berge tvrde kako im je svejedno s kime igraju u polufinalu.

''Svejedno nam je. Odlučili smo pobijediti Sloveniju. Mogli smo igrati i protiv Španjolske'', rekao je Berge, iako tamošnji novinari misle da su to samo kurtoazne izjave.

Zašto se neki u Norveškoj toliko boje Španjolaca, govori sljedeći frapantni podatak: posljednji put pobijedili su ih daleke 1997. godine, a u posljednjih 20-ak godina Španjolci imaju čak 17:0 protiv Norvežana.

''To pričate vi mediji toliko o tome, ne mi. Ova Norveška igrala je samo jednu utakmicu sa Španjolcima. I tada se u lipnju moji igrači nisu nešto borili'', uzvratio je Berge, koji se pak složio sa svojom najvećom zvijezdom Sagosenom da će protiv Hrvata biti rat na terenu.

''Morat ćemo se nositi s njihovom obranom 5-1 i 6-0. Ali već smo to uradili i znat ćemo opet'', poručio je norveški izbornik.

 

 

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider