Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bez dlake na jeziku

Najbolji Norvežanin i jedan od najboljih rukometaša svijeta poručio: "Hrvatska? Bit će to rat!"

Hrvatska će protiv fenomenalne Norveške tražiti put u finale Europskog prvenstva u rukometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bez ikakve sumnje najveća prijetnja Hrvatskoj u polufinalu Europskog rukometnog prvenstva bit će Sander Sagosen.

Ovaj fenomenalni srednji vanjski s 51 pogotkom najbolji je strijelac ovog Eura, ali ne samo to - on i razigrava suigrače, vidi ono što nitko drugi ne vidi, a veliki doprinos daje i u obrani, gdje obično zaustavlja suparničkog desnog vanjskog.

Juri po zlato, ali i rekord Kire Lazarova

U utakmici protiv Slovenije Sagosen je svih 60 minuta proveo na klupi. Bila je to odluka norveškog izbornika Christiana Bergea, koji je odlučio odmoriti najjače adute i dati priliku onima koji su u dosadašnjem dijelu turnira imali nešto manju minutažu.

gol expired Nakon što je odbio Hrvatsku, EHF izašao ususret Norvežanima i promijenio satnicu polufinala divider

"Bila je to dobra prilika da se svi odmorimo. Protiv Slovenije se pokazalo koliko je zapravo dugačka klupa naše reprezentacije", izjavio je nakon utakmice Sagosen, koji će u preostala dva susreta pokušati srušiti rekord europskih prvenstava po broju postignutih pogodaka.

Zasad tu laskavu titulu drži legendarni Kiril Lazarov koji je na Euru 2012. u Srbiji zabio 61 gol. Sagosenu nedostaje 10 da ga sustigne, a 11 da ga prestigne.

gol expired Červar objasnio zašto je Norveška favorit protiv Hrvatske: "Sve ide na njihov mlin..." divider

Na ljeto se priključuje Duvnjaku u Kielu

Prvu priliku za približavanje Lazarovu imat će baš protiv naše reprezentacije u petak u polufinalu.

"Bit će to rat tijekom svih 60 minuta. Bit će izuzetno teško. Što se nas tiče, mi uživamo u ovom Europskom prvenstvu i svjesni smo da ćemo ga ili osvojiti ili, uvjetno rečeno, nestati. Idemo po zlato", poručio je Sagosen.

Može li Hrvatska protiv Norveške u finale Eura?

Ukupno glasova:

Zanimljivo, premda za reprezentaciju igra još od 2013., Sagosenu su tek 24 godine. U rujnu će proslaviti 25. rođendan, a već dosad isprofilirao se kao jedan od najboljih rukometaša svijeta. Ovo mu je treća uzastopna sezona da igra za PSG, ali neće još dugo ostati u Parizu jer je već potpisao ugovor s Kielom, gdje će se od ljeta priključiti našem Domagoju Duvnjaku, koji je kapetan u najtrofejnijem njemačkom klubu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider