Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
i dalje sve nepoznato

Mađari puknuli pod pritiskom: Švedska pobijedila i omogućila Slovencima da odlučuju o svojoj sudbini

Mađarska rukometna reprezentacija nije uspjela slaviti protiv Švedske i doći na mali korak od polufinala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mađarska je propustila do kraja potopiti domaćina Švedsku i doći na mali korak do polufinala Europskog rukometnog prvenstva. Domaćin, koji je još nakon drugog kola izgubio sve nade za polufinale, je slavio protiv naših susjeda rezultatom 24:18.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

Da je Mađarska pobijedila, u posljednjem kolu bi joj bila dovoljna pobjeda Norveške protiv Slovenije i prošla bi u polufinale. Ovako najprije mora slaviti protiv Portugala, a potom se nadati da će Norveška odraditi posao i pobijediti Sloveniju u dvoboju za prvo mjesto. 

gol expired Katastrofalne vijesti iz Beča uoči Španjolske: "Luka Cindrić neće biti spreman za Španjolsku" divider

Mađari su vodili u prvom dijelu prvog poluvremena, no nakon što su Šveđani preuzeli vodstvo na samom kraju prvog dijela, Mađarska više nije vodila. 

Gottfridsson i Pellas predvodili su švedsku reprezentaciju sa po pet pogodaka, dok je s druge strane najefikasniji bio Szita s četiri gola. 

gol expired Kako do Olimpijskih igara? Ako Norveška osvoji Euro, kvalifikacijski turnir igrat će se u - Hrvatskoj! divider

Uoči posljednjeg kola vodi Norveška s osam bodova, druga je Slovenija sa šest, treća Mađarska ima četiri boda, dok su Portugal, Island i Švedska osvojili po dva boda.

U posljednjem kolu sastaju se Mađarska - Portugal, Norveška - Slovenija i Švedska - Island. Norveškoj je u susretu protiv Slovenije dovoljan bod za osvajanje prvoga mjesta u skupini i koje u polufinalu vodi na poraženog iz utakmice Hrvatska - Španjolska koji se igra u srijedu od 16 sati u Beču, dok je Sloveniji dovoljan bod iz tog dvoboja za drugo mjesto i prolazak u polufinale.

U slučaju pobjede Slovenije, tada bi Slovenija bila pobjednik skupine, a Norveška bi završila na drugom mjestu. Izglede za polufinale još uvijek ima i Mađarska koja prvo mora svladati Portugal, a zatim se nadati porazu Slovenije od Norveške kako bi stigla do drugog mjesta i ogleda protiv pobjednika skupine I u polufinalu.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider