Rukomet 2020
SPORTOVI
Rukomet 2020
''O Hrvatima ne treba trošiti...''

Srbi na Euru igraju s Hrvatima, ali napeto će biti s drugim susjedima: ''Za mene je to jedan narod''

Nenad Peruničić nada se prolasku skupine na rukometnom Euru.

Nenad Peruničić (Foto: DPA/Pixsell)

Sljedećeg četvrtka počinju utakmice na rukometnom Euru, na kojem Hrvatska igra u skupini A. Naši rukometaši prvenstvo otvaraju s Crnom Gorom u 20:30, dok prije njih igraju Srbija i Bjelorusija.

Hrvatska je favorit skupine, a ostale tri reprezentacije borit će se za drugu poziciju koja vodi u narednu fazu natjecanja, to jest u novu skupinu sa šest reprezentacija.

Ivan Martinović (desno) Ivan Martinović: Buduća velika zvijezda koja debitira na rukometnom Euru

Srpski izbornik Nenad Peruničić nada se kako će njegova reprezentacija biti ta koja će uspjeti ostati u natjecanju nakon tri utakmice koje se igraju u Grazu.

"Ne živim u prošlosti, gledam ekipu koja je sada i više nemamo pravo hvaliti se kako smo najbolji i najveći. Smjene u svjetskom rukometu su velike. Mi smo u stvaranju nečega što može biti dobro. Bjelorusija je sjajna reprezentacija, koja je kompletna. Što se Crne Gore tiče, to je mlada i dobra ekipa, s mladim trenerom koji je skandinavska škola'', rekao je legendarni bivši lijevi vanjski.

Srbe trenutačno najviše intrigira utakmica s Crnom Gorom zbog napete političke situacije i vjersko-etničkih razmirica. Peruničić je rođen upravo u Crnoj Gori, ali je jedan od onih koji se deklarira kao Srbin.

''Iskreno, ne sviđa mi se ovaj naboj koji postoji, za mene je to jedan narod i moj je stav da se svetinje ne diraju. Momke ću pokušati maksimalno zaštititi od svega.''

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu

Malo čudno zvuči, ali utakmica s Hrvatskom nije najnapetija u skupini.

''Za Hrvate ne treba trošiti riječi, najkvalitetniji su i to je činjenica. Moramo gledati sebe, to je najbitnije, a ja garantiram da će ovi momci biti borbeni, da će pokazati srce. Nadam se najboljem, Upravni odbor postavio je cilj prolaska u narednu fazu, ja uvijek vjerujem u više. No vidjet ćemo, vjerujem u ove momke", rekao je srpski izbornik za službenu stranicu tamošnjeg rukometnog saveza.

Hrvatska i Srbija sastaju se u 3. kolu skupine u ponedjeljak, 13. siječnja.

 

Nastavi čitati

Nastavi čitati