Francuze je skupo koštao poraz od Portugala u 1. kolu, a protiv sjajnih Norvežana trebali su pobjedu da ostanu u igri za plasman među dvije prvoplasirane ekipe i prolaz u 2. fazu Europskog prvenstva. Međutim, u izvanrednoj utakmici u Tondheimu Norvežani su ipak u samoj završnici došli do velike pobjede.

''Kada smo osvojili brončanu medalju, rekli smo da je to polovičan rezultat. Da, možemo reći da je ovo kriza. Nakon toga nije važno kako se zove, važno je što radite s time'', rekao je nakon utakmice Nikola Karabatić.

Godinama najbolji francuski rukometaš bio je iskren u vezi s debaklom svoje reprezentacije. Pogotovo jer je Francuska ispala nakon samo dvije utakmice.

''Vrlo je razočaravajuće ovako ispasti. Protiv Norveške smo se borili, neko vrijeme smo vjerovali, znali smo da ne smijemo gubiti samopouzdanje u vrlo napetoj utakmici s obje strane. Na kraju, kao i protiv Portugala, neka sitna prilagođavanja, kolektivni nesporazumi i individualne pogreške koji se ne opraštaju protiv viceprvaka svijeta'', izjavio je Karabatić.

Francuska je početkom drugog dijela vodila s 18:15, no utakmica se prelomila u 51. minuti kada su Norvežani stigli do vodstva 24:22, koje nisu ispuštali do kraja.

''To nije rezultat koji biste trebali imati kada nosite ovaj dres. Navikli smo se na postolje, čak i kad smo završili na trećem mjestu razgovarali smo o konkurenciji koja nije nužno uspješna. Ovo je crna rupa, ali već smo je imali prije Olimpijskih igara 2012. i 2016.'', kazao je legendarni rukometaš.

Francuzi u posljednjem kolu igraju još protiv BiH.