Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bolno prizemljenje

Tuga u Francuskoj, Karabatić priznao: ''Ovo je kriza, to se ne bi smjelo događati kada nosite ovaj dres''

Francuski rukometaši šokantno su ispali s Eura već nakon prve dvije utakmice, što je ovoj reprezentaciji najgori rezultat na velikim natjecanjima u proteklih deset godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuze je skupo koštao poraz od Portugala u 1. kolu, a protiv sjajnih Norvežana trebali su pobjedu da ostanu u igri za plasman među dvije prvoplasirane ekipe i prolaz u 2. fazu Europskog prvenstva. Međutim, u izvanrednoj utakmici u Tondheimu Norvežani su ipak u samoj završnici došli do velike pobjede.

''Kada smo osvojili brončanu medalju, rekli smo da je to polovičan rezultat. Da, možemo reći da je ovo kriza. Nakon toga nije važno kako se zove, važno je što radite s time'', rekao je nakon utakmice Nikola Karabatić.

Godinama najbolji francuski rukometaš bio je iskren u vezi s debaklom svoje reprezentacije. Pogotovo jer je Francuska ispala nakon samo dvije utakmice.

gol expired Očaj u francuskim medijima nakon ispadanja s Eura: "Ovo je povijesna katastrofa!" divider

''Vrlo je razočaravajuće ovako ispasti. Protiv Norveške smo se borili, neko vrijeme smo vjerovali, znali smo da ne smijemo gubiti samopouzdanje u vrlo napetoj utakmici s obje strane. Na kraju, kao i protiv Portugala, neka sitna prilagođavanja, kolektivni nesporazumi i individualne pogreške koji se ne opraštaju protiv viceprvaka svijeta'', izjavio je Karabatić.

Francuska je početkom drugog dijela vodila s 18:15, no utakmica se prelomila u 51. minuti kada su Norvežani stigli do vodstva 24:22, koje nisu ispuštali do kraja.

''To nije rezultat koji biste trebali imati kada nosite ovaj dres. Navikli smo se na postolje, čak i kad smo završili na trećem mjestu razgovarali smo o konkurenciji koja nije nužno uspješna. Ovo je crna rupa, ali već smo je imali prije Olimpijskih igara 2012. i 2016.'', kazao je legendarni rukometaš.

Francuzi u posljednjem kolu igraju još protiv BiH.

gol expired Francuska izgubila od Norveške i ispala s Europskog rukometnog prvenstva! divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider