Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ne mogu doći k sebi

Očaj u francuskim medijima nakon ispadanja s Eura: "Ovo je povijesna katastrofa!"

Poslije samo dva kola Francuska je ostala bez ikakvih šansi prolazak skupine na Europskom rukometnom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prava nevjerica vlada u francuskim medijima nakon što je njihova reprezentacija ispala s Europskog rukometnog prvenstva.

Porazima od Portugala u prvom i od Norveške u drugom kolu skupine D sportski miljenici nacije ostali su bez ikakvih šansi da se dokopaju drugog kruga. Odigrat će u ponedjeljak još rezultatski beznačajnu utakmicu protiv Bosne i Hercegovine i potom se vratiti kući.

Takav razvoj događaja potpuno je šokirao Francuze. L' Equipe piše:

"Katastrofa ipak nije izbjegnuta. Porazom od Norveške Francuska se po prvi put u svojoj povijesti oprostila od Europskog prvenstva u preliminarnoj fazi natjecanja. Snovi o osvajanju medalje i osiguravanju izravnog plasman na Olimpijske igre sad su ugašeni. Nedostajalo je sigurnosti, igrači su bili previše neprecizni i jednostavno kolektivno izgubljeni da bi uspjeli u Trondheimu pred otprilike 8.000 domaćih pristaša iznenaditi Norvežane."

"Strašna je spoznaja da idemo doma"

Na tragu najuglednijeg francuskog sportskog dnevnika su i ostali francuski mediji...

"Francuska je ostala bez slave! Uvodno štucanje protiv Portugala bilo je puno ozbiljnije nego što se činilo. Strašna je spoznaja da izabranici Didiera Dinarta već poslije dva kola moraju pakirati kufere. Ova eliminacija bit će prekretnica u povijesti francuskog rukometa, a do olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Parizu morat će se postaviti neka pravila", ističe Le Parisien.

20minutes.fr dovodi u pitanje status izbornika Dinarta.

"Vidjet ćemo još hoće li Dinart ostati na čelu reprezentacije. Sigurno je da će se postavljati brojna pitanja nakon ovakvog razočaranja, naročito jer je ova momčad u potpunom padu već neko vrijeme."

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider