Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
svi se čude

Ogorčenje na EHF zbog najbolje sedmorke bez Hrvata: ''Velika nepravda!''; ''Taj nema pojma o rukometu''

Bez ijednog Hrvata! Tako izgleda popis najbolje sedmorke Eura nakon prvog kruga, ako se pita EHF.

Nakon prvog kruga, EHF je izabrao dosad najbolju sedmorku Europskog prvenstva. Na golu Španjolac Gonzalo Perez de Vargas. Krila iz Norveške i Slovenije - lijevo Magnus Jondal, desno Blaž Janc. Poziciju pivota zauzeo je stasiti Bjelorus Karaljok, a u vanjskoj liniji još je jedan Norvežanin, i ujedno najbolji strijelac turnira, Sander Sagosen. Razigravač Švicarac Andre Schmid, desni vanjski Nizozemac Smits.

Po Ivici Obrvanu, moralo se naći mjesta za hrvatskog kapetana.

"To još jednom pokazuje da onaj tko određuje sedmorke u pravilu gleda tko postiže najviše golova, odnosno napad. Duvnjak igra i obranu i napad na takvoj razini da je apsolutno trebao biti u sedmorci'', rekao je stručni komentator Nove TV.

gol expired Rezultat koji ide na ruku Kaubojima: Bjelorusija dobila Češku, evo zašto je to bitno divider

Uz Domagoja Duvnjaka, koji je zabio 15 pogodaka, upisao šest asistencija i pet ukradenih lopti, najviše se istaknuo Luka Cindrić. Brojka 17 stoji i u rubrici golovi i asistencije, uz dvije ukradene lopte.

"Pričamo o igraču koji igra za Barcelonu, igra fenomenalno, njegova forma je odlična, u velikom usponu. Zadnju utakmicu protiv Austrije odigrao je maestralno u napadu, tako da je za očekivati da će se u sljedećih pet utakmica razina njegove igre čak i dići", mišljenja je Obrvan.

Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić (Foto: GOL.hr)

Zanimljivo, u najboljoj sedmorci su i dva igrača čije reprezentacije nisu prošle u drugu fazu natjecanja, Švicarac Schmid i Nizozemac Smits. Zajedno su zabili 49 pogodaka na turniru. Evo što o tome kažu mlade nade domaćeg rukometa.

"Neka Schmida u glavnoj postavi, a neka smo mi dalje u prvenstvu i neka nižemo pobjede. Mislim da je dečkima to puno važnije od ovih sedmorki. neka na kraju naši igrači budu u završnoj sedmorci i bit ćemo svi sretni", izjavio je povremeni reprezentativac Gadža.

"Ovo što Duvnjak igra u 5-1 obrani je stvarno ono, nema dalje, to je stvarno fantastično i mislim da je zaslužio poziciju najboljeg srednjeg", rekao je Josip Božić Pavletić.

"Nevjerojatno mi zvuči, bar da nema Šege i Duvnjaka, taj tko je to birao, slabo poznaje rukomet", poručio je Goran Prskalo.

"Nepravda, velika nepravda!", zaključio je Zoran Lucić iz Slavonskog broda.

gol expired EHF nasmijao i razljutio mnoge izborom najbolje sedmorke: Nema Hrvata, no to nije najveća bizarnost divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider